Helyreállt a menetrend az esztergomi vonalon is.

2016. június 11. szombat, 09.57 / Utolsó módosítás: 2016. június 11. szombat, 18.12

Frissítés 2016.06.11-én 18:10 órakor: A Budapest–Esztergom vasútvonalon ismét üzemszerűen működik a berendezés a piliscsabai állomáson. A menetrendszerű vonatközlekedés is helyreállt.

A MÁVINFORM korábban arról tájékoztatott, hogy akár 30-40 perccel is meghosszabbodik a menetidő az esztergomi vasútvonalon, mert a vonatoknak a biztonság érdekében jóval lassabban kellett haladniuk, torlódások is kialakultak. 


Frissítés 2016.06.11-én 12:05 órakor: A Budapest–Hatvan–Miskolc vasútvonalon a délelőtti órákban meghibásodott biztosítóberendezéseket helyreállították a szakemberek. Ennek eredményeként a miskolci vonalon immár menetrend szerint közlekednek a vonatok. A Budapest–Esztergom vasútvonalon azonban még nem működik a berendezés a piliscsabai állomáson. A torlódások miatt már 40-50 perccel is hosszabb a menetidő.

A MÁVINFORM korábban arról tájékoztatott, hogy akár 20-30-40 perccel is meghosszabbodik a menetidő a két vasútvonalon, mert a vonatoknak a biztonság érdekében jóval lassabban kellett haladniuk.


Előzmény: A Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon 20-30 perccel is meghosszabbodhat a vonatok menetideje, mert az Isaszeg és Pécel közötti nyíltvonali szakaszon meghibásodott a biztosítóberendezés. Az egyik vágányon folyamatos pályazár van felújítások miatt, így a vonatok csak az egyik vágányon és jóval lassabban haladhatnak a szokásosnál. Erre a sebességkorlátozásra most a biztonság érdekében van szükség. A vasúti útátjárók előtt csak 15 km/órás sebességet alkalmazhatnak a mozdonyvezetők.

Ugyancsak hosszabb lesz a menetidő, akár 30-40 perccel is a délelőtti órákban a Budapest-Esztergom vonalon. Piliscsaba állomás váltóberendezése nem működik üzemszerűen, feltorlódnak az esztergomi elővárosi vonatok.

A szakemberek mindkét helyszínen dolgoznak a biztosítórendszerek megjavításán, addig az utasok megértő türelmét kéri a vasúttársaság.

Budapest, 2016. június 11.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM