Helyreállították a sérült felsővezetéket, folyamatosan csökkennek a késések a Budapest–Újszász–Szolnok és a Budapest-Hatvan szakaszon

2016. március 22. kedd, 11.02 / Utolsó módosítás: 2016. március 22. kedd, 16.58

Frissítés: március 22. 14:50

Helyreállították a sérült a felsővezetéket Kőbánya-felső és Rákos között, így korlátozás nélkül közlekedhetnek a vonatok mindkét vágányon a két állomás viszonylatában. Várhatóan a késő délutáni órákra visszaáll a menetrendszerű közlekedés a Budapest–Újszász–Szolnok és a Budapest–Hatvan szakaszon.


Frissítés: március 22. 13:00

A szakemberek részben helyreállították a sérült felsővezetéket, a késések még jelentősek, a végleges helyreállítás előre láthatóan a késő délutánig tart.  A gödöllői elővárosi járatok 16 óráig nem közlekednek, helyettük hatvani személyvonatok vehetőek igénybe, melyek Gödöllő Államitelepek megállóhelyen is megállnak. A sülysápi elővárosi vonatok elsőként 14 óra 50 perctől járnak újra. A szolnoki elővárosi vonatok ismét forgalomba álltak. A részleges helyreállításnak köszönhetően a Budapest–Újszász–Szolnok és a Budapest–Hatvan szakasz jártainak ismét Budapest-Keleti pályaudvar az induló és célállomása.


Frissítés: március 22. 12:00

A sérült vezeték helyreállítása hosszabb időt vesz igénybe. A késések tovább nőttek, egyes vonatoknál 60-90 perccel is hosszabb lehet a menetidő a Budapest–Újszász–Szolnok és a Budapest–Hatvan szakaszon. A késések és torlódások elkerülésének érdekében a gödöllői, hatvani, sülysápi és szolnoki elővárosi vonatok ideiglenesen csak Rákos állomásig közlekednek, és onnan fordulnak vissza.


Előzmény:

10 óra 23 perckor megsérült a felsővezeték Kőbánya-felső és Rákos állomás között az egyik vágány felett. Az egy vágányon keresztül zajló forgalom miatt a Budapest–Újszász–Szolnok és a Budapest–Hatvan szakaszon utazóknak 20-40 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk. A szakemberek megkezdték a hiba kijavítását, melyet várhatóan a kora délutáni órákban fejeznek be.

A kialakult helyzet miatt szíves elnézésüket és türelmüket kéri a vasúttársaság.

MÁVINFORM