Helyreállították a Rákos–Kőbánya felső közötti vezetéket

2016. február 26. péntek, 07.48 / Utolsó módosítás: 2016. február 26. péntek, 12.24
Fokozatosan áll helyre a vasúti közlekedés

Frissítés: 

Rákos és Kőbánya felső állomás között a vasúttársaság műszaki szakemberei helyreállították a péntek reggel leszakadt és megsérült felsővezeték rendszert. Ennek eredményeként a vonatok immár mindkét vágányon közlekednek.

A menetrendszerű vonatközlekedés folyamatosan áll helyre a Budapest-Keleti–Újszász–Szolnok és a Budapest-Keleti–Gödöllő–Hatvan–Miskolc vasútvonalon. 


Frissítés:

Rákos és Kőbánya felső állomás között továbbra is nehezíti a vonatközlekedést a reggel hét órakor leszakadt vezeték, aminek helyreállítása még időt vesz igénybe. A gödöllői és a sülysápi vonatok ideiglenesen nem közlekednek.

Sajnos emiatt egy-másfél órás késések is előfordulnak, a Budapest-Keleti–Újszász–Szolnok és a Budapest-Keleti–Gödöllő–Hatvan–Miskolc vasútvonalon. A gödöllői és a sülysápi vonatok ideiglenesen kimaradnak a menetrendből, várhatóan koradélutánig. Helyettük a zónázó vonatokkal utazhatnak, amelyek minden állomáson és megállóhelyen megállnak.  A vasúttársaság a késésekért az utasok elnézését kéri!


Péntek reggel 07:07 órakor Rákos és Kőbánya felső állomás között leszakadt a vasúti felsővezeték. A vonatok emiatt csak az egyik vágányon közlekedhetnek. A Budapest-Keleti–Újszász–Szolnok és a Budapest-Keleti–Gödöllő–Hatvan–Miskolc vasútvonalon közlekedő vonatok menetideje vezetékszakadás miatt 30-40 perccel meghosszabbodik. A torlódások miatt azonban előfordulnak egy-másfél órás késések is. A helyreállítást elkezdték a szakemberek, de az várhatóan jó néhány órát igénybe vesz majd.  

Az egyvágányú közlekedés miatt korlátozni kellett az elővárosi vonatokat. Ezért a gödöllői és a sülysápi vonatok ideiglenesen kimaradnak a menetrendből. Helyettük a zónázó vonatokkal utazhatnak, amelyek minden állomáson és megállóhelyen megállnak.  

Budapest, 2016. február 26.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM