Helyreállították a felsővezetéki hibát Taksony és Délegyháza állomás között

2015. december 29. kedd, 15.46 / Utolsó módosítás: 2015. december 30. szerda, 01.08

Frissítés: december 30. 00:40

Helyreállították a felsővezetéki hibát Taksony és Délegyháza állomás között. A hajnali órákra menetrendszerűen indulhat meg a vasúti közlekedés a Kunszentmiklós-Tass - Kőbánya-Kispest vonalon.


Előzmény december 29. 20:15

A szakemberek helyreállították a felsővezetéket Ferencvárosban, melynek köszönhetően teljes útvonalon - Kőbánya-Kispestig - közlekednek a martonvásári (S35M), a tárnoki (G43) és a székesfehérvári (S30) vonatok. A helyreállításnak köszönhetően Keleti pályaudvar és Ferencváros között is újra mindkét vágányon, korlátozás nélkül járhatnak a vonatok. Kőbánya-Kispesttől Taksonyig ismét vonatok szállítják az utasokat, de Taksonytól Kunszentmiklós-Tassig továbbra is autóbuszokra kell átszállni.


Előzmény: december 29. 18:45

Ferencváros és Taksony állomás között megindulhatott a vonatforgalom, azonban Taksony és Kunszentmiklós-Tass viszonylatában továbbra is vonatpótló autóbuszok közlekednek. Kőbánya-Kispest és Ferencváros között a felsővezetéki hiba helyreállításáig szünetel a vonat közlekedés. 


Előzmény: december 29. 17:10

Több helyen keletkezett felsővezetéki hiba az elmúlt időszakban (Taksony - Délegyháza, Ferencváros - Kőbánya-Kispest, Ferencváros - Keleti pályaudvar között) A helyreállítás befejezéséig az alábbi ideiglenes változásokra kell számítania az utazóközönségnek:

  • Kőbánya-Kispest és Ferencváros között a hiba miatt feszültség-kimaradás van, ezért a Kőbánya-Kispest - Tárnok (G43), Köbánya-Kispest - Martonvásár (S35M), illetve Kőbánya-Kispest - Székesfehérvár (S30) viszonylatú vonatok csak Kelenföld állomástól közlekednek és oda is érkeznek.
  • Az feszültség-kimaradás érinti az egyik vágányt Keleti pályaudvar és Ferencváros között is, ezért a vonatok csak a másik vágányon tudnak közlekedni. A Budapest-Komárom-Hegyeshalom szakaszon utazóknak 10-15 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk.

A szakemberek megkezdték a hiba elhárítását, melyet várhatóan a késő esti órákban fejeznek be.

A felsővezetéki hiba miatt keletkezett hosszabb menetidő miatt, szíves elnézésüket és türelmüket kéri a vasúttársaság.

MÁVINFORM 2015. december 29.