Helyreállították a biztosítóberendezést Zugló és Kőbánya-Kispest között

2016. július 3. vasárnap, 13.21 / Utolsó módosítás: 2016. július 3. vasárnap, 19.42

Frissítés:

Helyreállították a biztosítóberendezést Zugló és Kőbánya-Kispest között. A késések folyamatosan csökkennek, várhatóan holnap hajnalra már menetrendszerint közlekednek a járatok a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen, a szegedi és a lajosmizsei vonalon.


Frissítés:

Megállapításra került, hogy a biztosítóberendezési hibát kábellopás okozta. A helyreállítás befejezése várhatóan elhúzódik az esti órákig. A Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen, a szegedi és a lajosmizsei vonalon utazóknak egyes vonatoknál 40-70 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk.


Előzmény:

Vasárnap kora délután Zugló és Kőbánya-Kispest között meghibásodott a biztosítóberendezés, ezért az ilyenkor érvényes biztonsági előírásoknak megfelelően ezen a szakaszon lassabban közlekednek a vonatok. Ezzel egy időben Zugló megállóhelyen meghibásodott egy Intercity vonat mozdonya, így elzárta az egyik vágányt. A szakemberek megkezdték a hibák elhárítását, melyet várhatóan délután fejeznek be. A torlódások és a késések növekedésének elkerülése érdekében egyes monori (S50-es) járatok nem közlekednek, helyettük a szolnoki zónázó vonatokat lehet igénybe venni. A lajosmizsei (S21-es) elővárosi vonatok csak Kőbánya-Kispestig járnak, és onnan fordulnak vissza. A helyreállítás ideje alatt a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen, a szegedi és a lajosmizsei vonalon utazóknak egyes vonatoknál 30-50 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk.

A kialakult helyzet miatt szíves elnézésüket és türelmüket kéri a vasúttársaság.

MÁVINFORM