Helyreállították a biztosítóberendezést a Győr állomáson

2016. augusztus 17. szerda, 12.34 / Utolsó módosítás: 2016. augusztus 17. szerda, 17.07

Frissítés 17:02

Győr állomáson helyreállították a biztosítóberendezést a szakemberek, így megszűntek a korlátozások és a pótlóbuszos közlekedés. A Győrt érintő vonalakon folyamatosan javul a menetrendszerűség, de végleges várhatóan csak az esti órákban áll vissza.


Frissítés 14:33

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon Győr állomás műszaki hiba miatt korlátozottan fogad vonatokat, ezért a személyvonatok csak Győrszentiván és Öttevény állomásig közlekednek. Győrszentiván–Győr–Öttevény között a RailJet, illetve InterCity vonatokat vehetik igénybe, felár megfizetése nélkül. A RailJet, illetve InterCity vonatok Győr-Gyárváros és Abda megállóhelyeken is megállnak. 

A Győr–Celldömölk és a Győr–Veszprém viszonylatú járatok csak Győrszabadhegy állomásig közlekednek és onnan fordulnak vissza. Győr és Győrszabadhegy között pótlóbuszok közlekednek a helyreállítás ideje alatt.


Frissítés 13:55

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a személy és helyi vonatok Győrszentivánig, illetve Öttevényig közlekednek és onnan fordulnak vissza. Győr és Győrszentiván, illetve Győr és Öttevény között pótlóbuszok járnak. A Győrön át közlekedő Intercity, EuroCity, Railjet és távolsági vonatok Öttevényben és Győrszentivánon is megállnak, utazásra felár megfizetése nélkül igénybe vehetőek. Győr állomás területén a biztonsági előírásoknak megfelelően csökkentett sebességgel közlekednek.

A Győr–Celldömölk és a GyőrVeszprém viszonylatú járatok csak Győrszabadhegy állomásig közlekednek és onnan is fordulnak vissza. Győr és Győrszabadhegy között a Volán menetrendszerinti buszjáratok vehetőek igénybe utazásra.


Frissítés 13:40

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a személy és helyi vonatok Győrszentivánig, illetve Öttevényig közlekednek és onnan fordulnak vissza. Győr és Győrszentiván között utazásra a távolsági járatok vehetőek igénybe. Győr és Öttevény között pótlóbuszok járnak. A Győrön át közlekedő Intercity, EuroCity, Railjet és távolsági vonatok az állomás területén a biztonsági előírásoknak megfelelően csökkentett sebességgel közlekednek.

A Gysev tájékoztatása alapján a Győr-Sopron között közlekedő személyvonatok nem, csak InterCity vonatok mennek be Győr állomásra. Emiatt a személyvonatok csak Csorna-Sopron között közlekednek, a személyvonatok utasai az InterCity vonatokra történő átszállással tudnak Győrig utazni. Az InterCity vonatok Csorna-Győr között mindenhol megállnak. A vonatjeggyel a Csorna-Győr közötti buszok is igénybe vehetők.


Frissítés 13:15

A Győr–Celldömölk és a GyőrVeszprém viszonylatú járatok csak Győrszabadhegy állomásig közlekednek és onnan is fordulnak vissza. Győr és Győrszabadhegy között pótlóbusz közlekedik a helyreállítás ideje alatt.

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a vonatok Győrszentivánig, illetve Öttevényig közlekednek és onnan fordulnak vissza. Győr és Győrszentiván valamint Győr és Öttevény között előre láthatóan pótlóbuszokra kell átszállni. A Győrön át közlekedő Intercity, EuroCity, és Railjet vonatokról nem kell pótlóbuszra szállni, azok az állomás területén a biztonsági előírásoknak megfelelően csökkentett sebességgel közlekednek.


Előzmény:

Szerdán délben Győr állomáson meghibásodott a biztosítóberendezés, ezért az ilyenkor érvényes biztonsági előírásoknak megfelelően itt lassabban közlekednek a vonatok. A szakemberek megkezdték a helyreállítást, melyet várhatóan kora délutánra fejeznek be, de addig a Budapest–GyőrHegyeshalom, a Győr–Celldömölk és a GyőrVeszprém vonalon, illetve a GyőrCsorna viszonylaton utazóknak 30-60 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk. 

A hosszabb menetidő miatt szíves elnézésüket és megértésüket kérjük! Köszönjük!

MÁVINFORM