Helyreáll a váci és a ceglédi elővárosi vasútvonal közlekedése

2016. május 4. szerda, 10.28 / Utolsó módosítás: 2016. május 4. szerda, 15.33

Frissítés: A szakemberek szerda délután fél egykor helyreállították a délelőtti órákban zárlat miatt meghibásodott vezetékrendszert a rákosrendezői állomáson, továbbá a Budapest-Nyugati pályaudvar–Kőbánya-Kispest vonalszakaszon. A menetrend szerinti vonatközlekedés folyamatosan áll helyre.

Ennek eredményeként a Budapest–Vác, illetve a Budapest–Cegléd elővárosi vonalon már nem kell hosszabb menetidőre számítani a délutáni csúcsforgalomban.

A MÁVINFORM korábban – a vasúttársaság hivatalos honlapján – arról tájékoztatott, hogy a nagyobb késések és vonattorlódások elkerülése érdekében Vác, illetve Veresegyház felől  a vonatok csak Rákospalota-Újpestig közlekedtek és onnan tértek vissza. A 14-es számú villamoson a MÁV-START bérleteit és utazási igazolványait Rákospalota-Újpest vasútállomás és a Lehel tér között – a műszaki hiba miatti vonatkorlátozásokig – elfogadták.


Előzmény: A felsővezeték zárlata miatt nincs feszültség a vezetékrendszerben a rákosrendezői állomáson, továbbá a Budapest-Nyugati pályaudvar-Kőbánya-Kispest vonalszakaszon. Ezért a Budapest-Vác, illetve a Budapest-Cegléd elővárosi vonalon 20-30 perccel meghosszabbodik a vonatok menetideje.

A nagyobb késések és vonattorlódások elkerülése érdekében Vác, illetve Veresegyház felől  a vonatok csak Rákospalota-Újpest állomásig közlekednek és onnan térnek vissza. A 14-es számú villamoson a MÁV-START bérleteit és utazási igazolványait Rákospalota-Újpest vasútállomás és a Lehel tér között elfogadják.

A szakemberek dolgoznak a hiba kijavításán. A vasúttársaság az utasok megértő türelmét kéri!

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM