Helyreáll a menetrend a Budapest–Szeged vonalon

2016. január 11. hétfő, 07.42 / Utolsó módosítás: 2016. január 11. hétfő, 15.47

Frissítés 2016.01.11-én 15:45 órakor:

Kecskemét és Városföld állomás között megjavították a beázott kábeleket, ennek eredményeként a vasúti jelző és biztosítóberendezés immár teljes értékűen működik. A menetrendszerű vonatközlekedés folyamatosan áll helyre a Budapest–Cegléd–Szeged vonalon.  

A MÁVINFORM hétfőn napközben közölte: Kecskemét és Városföld között azért nem működött a berendezés, mert beáztak a kábelek. A helyreállításon hétfőn egész nap dolgoztak a vasút műszaki szakemberei. Ez idő alatt a vonatok menetideje a Budapest-Nyugati–Cegléd–Szeged vasútvonalon 35-40 perccel is meghosszabbodott. Korlátozások is voltak: a Kecskemét-Baja viszonylatú regionális vonatok a Kecskemét–Kiskunfélegyháza szakaszon ideiglenesen nem közlekedtek, az utasok az IC-kkel utazhattak. A vasúttársaság elnézést kér az előfordult kényelmetlenségekért.


Előzmény: Kecskemét és Városföld állomás között elromlott a vasúti jelző és biztosítóberendezés. A vonatok menetideje emiatt a Budapest-Nyugati-Cegléd-Szeged vasútvonalon 35-40 perccel is meghosszabbodhat. A Kecskemét-Baja viszonylatú regionális vonatok a Kecskemét–Kiskunfélegyháza szakaszon nem közlekednek, az utasok az IC-kkel utazhatnak. Szegeden és Cegléden az átszálló utasok részére nem biztos, hogy a közvetlen csatlakozás biztosított, lehetséges, hogy egy másik, későbbi vonattal folytathatják útjukat. A berendezés azért nem működik, mert beáztak a kábelek, a helyreállítás folyamatban van, de ez hosszabb időt vesz igénybe.

A vasúttársaság elnézést kér a kényelmetlenségekért!

Budapest, 2016.01.11

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM