Helyreáll a menetrend a békéscsabai vonalon

2015. március 10. kedd, 15.45 / Utolsó módosítás: 2015. március 10. kedd, 20.05

Frissítés 2015. március 10-én 16:10 órakor:

Tiszatenyőnél a szakemberek helyreállították a műszaki hiba miatt átmenetileg üzemképtelenné vált biztosítóberendezést. A Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vasútvonalon fokozatosan és folyamatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés.

A MÁVINFORM korábban közölte: a műszaki hiba miatt a vonatoknak várakozniuk kellett Tiszatenyőnél, illetve Szajolnál. Ezért néhány délutáni vonat 30-50 perces késéssel közlekedik. A menetrendszerű vonatközlekedés a koraesti órákra teljesen helyreállhat.


Előzmény:

Elromlott a vasúti jelző- és biztosítóberendezés Tiszatenyőnél. A műszaki hiba miatt a vonatoknak várakozniuk kell. A Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vasútvonalon félórás, de órás késések is várhatóak.

A szakemberek a helyszínen dolgoznak a hiba kijavításán, addig rendkívül lelassul a délutáni békéscsabai InterCity vonatok közlekedése is. A műszaki hiba miatt a vonatok kénytelenek várakozni Tiszatenyőnél, vagy az előtte lévő állomásokon. Az arra utazók 30 perces késésekkel számolhatnak, de órás késések is előfordulhatnak. A vasúttársaság elnézést kér az utasoktól az előforduló késésekért!   A MÁV-START várhatóan vonatpótló autóbuszokat állít be egy szakaszon az utasok elszállításához.

Budapest, 2015. március 10.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM