A hatvani vonalon helyreállt a menetrend

2016. május 19. csütörtök, 18.45 / Utolsó módosítás: 2016. május 19. csütörtök, 23.20

Frissítés:

- 23 órától már mindkét vágányon haladhatnak a vonatok Pécel és Isaszeg között, miután elvontatták a szerelvényt és megjavították a felsővezetéket. Az eredeti menetrend hamarosan, még csütörtök éjfél körül helyreállhat.

- Este háromnegyed nyolcra eloltották a tüzet, így egy vágányon megindult a forgalom Gödöllő és Aszód között. Az eredeti menetrend éjszaka állhat helyre, mivel Isaszeg-Pécel szakaszon továbbra is egy vágányon haladhatnak a vonatok.

Előzmény:

A Budapest-Hatvan-Miskolc-Nyíregyháza vasútvonalon 10-40 perccel később indulnak és érkeznek az esti vonatok az állomásokra, mert Gödöllő és Aszód, illetve Pécel és Isaszeg között egy-egy vágányon átmenetileg szünetel a forgalom. Az előbbi szakaszon azért, mert egy gödöllői épülettűzhöz kivonuló tűzoltóság kérésére le kellett kapcsolni a felsővezeték áramellátását. Az utóbbi szakaszon pedig egy Hatvanba tartó személyvonat áramszedője letört Isaszegnél, így egy vágányon akadályozza a többi vonat haladását. A felsővezeték is leszakadt. A vasút szakemberei már dolgoznak a szerelvény és a felsővezeték javításán, várhatóan késő estig, éjszakáig eltarthat.

A megnövekedett menetidők miatt utasaink türelmét és elnézését kérjük.

MÁVINFORM