Hajnalban menetrend szerint megindult a közlekedés a székesfehérvári fővonalon

2015. november 10. kedd, 14.16 / Utolsó módosítás: 2015. november 11. szerda, 05.01

Friss információ: 2015.11.11 01:30

Kedd éjfélre befejeződött a Tárnok és Nagytétény között, mintegy 350 méteres szakaszon leszakadt felsővezeték helyreállítása. Szerda hajnalban már menetrend szerint megindulhat a vonatközlekedés a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vasútvonalon.

2015.11.10. 20:00-kor

Este nyolc óra után a vasúttársaság szakemberei megkezdték a Tárnok és Nagytétény között, délután leszakadt felsővezeték teljes helyreállítását. Ezt a munkát csak a felsővezeték-hálózat feszültségmentesítésével tudják elvégezni. Emiatt a javítás ideje alatt, Kelenföld és Martonvásár állomások között mindkét vágányon szünetel az Érd alsón áthaladó vonatforgalom. A helyreállítás várhatóan három-négy órát vesz igénybe, addig pótlóbuszok szállítják az utasokat a Kelenföld-Martonvásár viszonylatban.

Martonvásár felől elsőként a 20 óra 17-kor a Déli pályaudvarra induló, 4521-es számú személyvonat helyett közlekednek pótlóbuszok. Kelenföld állomásról pedig először az S36-os jelzésű, 20 óra 20 perckor Tárnokra induló vonat helyett kell buszra szállniuk az utasoknak.

16:13-as infó:

Már leeresztett áramszedővel, korlátozott sebességgel biztonságosan haladhatnak a vonatok a sérült felsővezetékű szakaszon is, ezért már fokozatosan csökkennek a késések. Jelenleg 10-40 perccel több a vonatok menetideje. A végső helyreállítást este 21 órától kezdik meg a szakemberek. Ekkortól a javítási munka ideje alatt - mintegy 2-3 órán át - néhány vonat helyett pótlóbusz fogja szállítani az utasokat Tárnok és Nagytétény között.

14:30-s infó:

14:20-tól az egyik vágányon megindulhatott a vonatforgalom Tárnok és Nagytétény között. A másik vágányon a felsővezeték javítása késő estig tart, ezért a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa és a Székesfehérvár–Veszprém–Szombathely vonalon 30-60 perces késésekre kell számítaniuk az utasoknak.

Előzmény:

Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vasútvonalon jelentős, 20-60 perces késések várhatók a délutáni órákban, mert Nagytétény és Tárnok között mintegy 350 méteren leszakadt a felsővezeték, s egy Székesfehérvárra tartó vonatnak pedig mindkét áramszedője letört. Mindkét vágány felsővezetéke zárlatos, a MÁV szakemberei már vizsgálják az okokat, hogy mielőbb megkezdhessék a helyreállítást. Jelenleg az érintett szakaszon szünetel a forgalom.

Az okozott késésekért és kellemetlenségekért utasaink szíves megértését kérjük, türelmüket köszönjük.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM