Hajnalban már menetrendszerint közlekednek a vonatok zalaegerszegi térségben

2016. június 5. vasárnap, 16.52 / Utolsó módosítás: 2016. június 6. hétfő, 05.10

Frissítés:

A szakemberek az éjszakai órákban helyreállították a meghibásodott berendezéseket a zalaegerszegi térségben, így a hajnali órákban már nem kell jelentős fennakadásokra számítaniuk az arra utazóknak.


Friss információ: 2016.06.05. 23:40-kor

A mai utolsó két vonat 20-30 perccel több menetidővel halad a végállomására, Zalabér-Batyk és Zalaegerszeg állomásokra. Éjjel a vasúttársaság szakemberei azon dolgoznak, hogy a felhőszakadás miatt meghibásodott berendezéseket megjavítsák és hétfőn hajnalban a szokásos menetrend szerint elindulhassanak a vonatok Zala megyében.


22:05-kor

Röviddel 22 óra előtt Zalacsébnél megjavították a berendezést. 200 perces késéssel továbbindulhatott a vonat Zalaegerszegről a bajánsenyei határ felé.

21:00-kor

Zalaegerszeg-Bajánsenye szakasz Zalacséb-Salomvár állomásán meghibásodott a biztosítóberendezés, ezért Andráshida-Zalacséb-Salomvár-Zalalövő között ismét szünetel a forgalom. Ez tovább növeli az utolsó vonat késését. A berendezést már javítják a szakemberek, várhatóan 23 órára tudják befejezni.


20:20-kor

A Zalaegerszegre tartó és onnét induló vonatok menetrendje késő éjszaka állhat helyre. Jelenleg 20-120 perccel hosszabb a vonatok menetideje a Zalaegerszeg-Budapest, a Zalaegerszeg-Boba-Celldömölk, Zalaegerszeg-Bajánsenye és a Zalaegerszeg-Nagykanizsa viszonylatokban.

A Zalaegerszeg-Rédics vonalon az utolsó két vonat – a biztonság érdekében - pályamesteri kísérettel közlekedhet jelentősen, 60-90 perccel megnövekedett menetidővel.


19:30-kor

A Zalaegerszeg-Rédics vonalon este negyed nyolckor megindulhatott a közlekedés.

 


18:00-kor

Andráshida és Zalaegerszeg között 17:30-kor megindult a közlekedés.

Azonban Bak felé, azaz a rédicsi vonalon még továbbra sem tudnak közlekedni a vonatok, így Zalaegerszeg-Rédics között akár órás késés is lehetséges. A volán tájékoztatása alapján a közúton is akadozik a forgalom a nagy esőzés miatt, ezért jelenleg a buszos pótlás sem lehetséges.


17:20-kor

17 órára, Zalaszentivánnál ideiglenesen megjavították a váltókat, így itt 30-90 perces késéssel megindulhatott a vonatforgalom Zalaegerszeg felé.

Viszont a zalaegerszegi állomáson is több váltó víz alá került, ami miatt jelenleg Zalaegerszeg és Andráshida között kellett megállítani a közlekedést. Így a Celldömölk-Zalaegerszeg-Bajánsenye vonal Zalaegerszeg és az országhatár közötti szakaszán is 30-60 perces késésre kell számítani néhány vonat esetében. 
A menetrend csak késő este, éjszaka állhat helyre a Celldömölk-Zalaegerszeg-Bajánsenye vonalon.

A Rédicsről Zalaegerszegre tartó esti vonat is több mint félórával később érkezik meg.

Előzmény:

A jelentős esőzés következtében a zalaszentiváni állomás biztosítóberendezése és váltója meghibásodott, emiatt Zalaegerszeg és Zalaszentiván között jelenleg nem közlekedhetnek a vonatok. Ez néhány vasárnap délutáni, esti vonatnak a menetidejét jelentősen, 30-100 perccel növelheti. A szakemberek már dolgoznak a berendezés javításán.

Az intenzív esőzés miatt megnövekedett menetidőkért utasaink elnézését és türelmét kérjük.

MÁVINFORM