A győri fővonalon helyreállt az eredeti menetrend

2016. augusztus 13. szombat, 17.43 / Utolsó módosítás: 2016. augusztus 14. vasárnap, 01.49
Vasárnap hajnalban már nem kell késésre számítani

Friss információ: 2016.08.14. 1:50

Már helyreállt a menetrend miután az utolsó vonatok is megérkeztek a végállomásukra.

08.13. 23:00-kor

Már teljesen megjavították a leszakadt felsővezetékeket, így villamos vontattással használható mindegyik vágány.

21:55-kor

Röviddel éjjel háromnegyed tíz előtt a MÁV szakemberei megjavították a felsővezetéket, ezért Komárom és Almásfüzitő között egy vágányon villamovontatással megindult a vonatforgalom. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon kialakult 30-240 perces késések fokozatosan csökkennek, késő éjjel állhat helyre az eredeti menetrend.

20:30-kor

A feláras vonatok a mai napon felármentesen, azaz pót- és helyjegy megváltása nélkül vehetők igénybe a Budapest-Keleti -Győr, illetve a Budapest-Déli -Győr közötti szakaszon. 

- 19:15-kor

győri fővonalon szombat késő este, éjszaka 30-180 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak az utasok, mert a komáromi állomásnál a másik fővágányon is leszakadt a felsővezeték.Jelenleg szünetel a vonatforgalom Komárom és Almásfüzitő között. Az elővárosi vonatok Győr felé Ácson, Tatabánya, illetve Budapest irányába pedig Almásfüzitőn fordulnak vissza.

Folyamatban van a pótlóbuszos közlekedés megszervezése az Ács-Almásfüzitő szakaszra, és amint egy vágányon lehetővé válik, akkor a helyreállításig dízelmozdonnyal vontatják a vonatokat.

A szakemberek előbb az egyik sínpár feletti felsővezetéket szerelik, hogy egy vágányon mielőbb megindulhasson a forgalom. A teljes helyreállítás várhatóan éjszakáig tart.

Előzmény:

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon 10-20 perccel növekedhet néhány szombat esti vonat menetideje, mert Komáromnál letört egy Győrből a Déli pályaudvarra tartó motorvonat áramszedője és leszakadt a felsővezeték is. Emiatt Komárom és Almásfüzitő között az egyik vágányon nem közlekedhetnek a szerelvények.

A szakemberek már elkezdték a felsővezeték javítását. Az eredeti menetrend éjszaka állhat helyre.

A késések és kellemetlenségek miatt utasaink türelmét és elnézését kérjük.

MÁVINFORM