A Győr–Pápa–Celldömölk vonalon újraindult a vonatközlekedés

2015. október 9. péntek, 19.38 / Utolsó módosítás: 2015. október 9. péntek, 22.49

Frissítés 2015.10.09-én 22:50 óra:

A Győr–Pápa–Celldömölk vonal teljes hosszán újraindult a vonatközlekedés, miután az esti balesetnél befejezték a helyszínelést. 

A MÁVINFORM korábban közölte: péntek este hét óra előtt a Budapest-Keleti pályaudvarról Győr, Pápa, Celldömölk érintésével Szombathelyre tartó gyorsvonat Győrszabadhegynél halálra gázolt egy kerékpáros nőt, a fény- és félsorompó jól működött. A helyszínelés ideje alatt Győr és Győrszabadhegy között szünetelt a vonatközlekedés, az utasok pótlóbuszokkal utazhattak. 


Előzmény:

Pénteken este hét óra előtt a Budapest-Keleti pályaudvarról Győr, Pápa, Celldömölk érintésével Szombathelyre tartó gyorsvonat Győrszabadhegynél  halálra gázolt egy nőt. A Győr és Győrszabadhegy közötti vonalszakaszon ideiglenesen szünetel a vonatközlekedés. Késések várhatók.

Az ismeretlen személy, kerékpárjával együtt - az eddigi megállapítások szerint - olyan vasúti átjáróban tartózkodott, ahol jól működött a fény- és félsorompó. A helyszínelés ideje alatt az utasokat várhatóan vonatpótló autóbuszok szállítják majd. A vasúttársaság a kényelmetlenségért és a késésekért utasai elnézését kéri.

Budapest, 2015. október 9. 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM