Gyékényes – Murakeresztúr – Nagykanizsa között vonatpótló buszok

2014. szeptember 23. kedd, 08.55 / Utolsó módosítás: 2014. szeptember 23. kedd, 08.56

A Gyékényes – Murakeresztúr – Nagykanizsa vonalszakaszon kedd hajnaltól szünetel a vonatközlekedés. A nemrég levonult árhullám és a korábbi heves esőzések olyannyira megrongálták a vasúti pálya menti partoldalt, hogy a biztonságos vonatközlekedés nem tartható fenn, helyre kell állítani.

A felújítás miatti vágányzár a Dombóvár – Kaposvár – Nagykanizsa, a Barcs – Nagykanizsa, a Szombathely – Pécs, illetve a Sopron – Pécs viszonylatban közlekedő vonatok utasait, illetve az Agram nemzetközi InterCity vonatpár utasait érinti főként, Gyékényes és Nagykanizsa között vonatpótló buszokkal kell utazniuk. Az átszállások miatt az utazási idő is megnőhet 20-30 perccel.

Amint arról korábban a MÁVINFORM is hírt adott: szeptember 18-án ideiglenesen újraindult a vonatközlekedés a Gyékényes – Murakeresztúr – Nagykanizsa vonalszakaszon, mert akkor megszűnt a pálya lezárása, de a sebességkorlátozások érvényben maradtak. A vonatok azóta is átlagosan félórás késésekkel közlekedtek. A vasúttársaság műszaki szakemberei most úgy döntöttek: a vonalszakaszt a vágányzat végleges helyreállítása miatt ismét le kell zárni a vonatforgalom elől.

A MÁVINFORM javasolja: utazásuk előtt tájékozódjanak a menetrendről és az aktuális helyzetről a MÁV-START weboldalán, valamint a Vonatinfón (http://vonatinfo.mav-start.hu/). Érdeklődhetnek telefonon is a MÁVDIREKT 06 40 49-49-49-es helyi tarifával hívható telefonszámán.