Gyékényes – Murakeresztúr – Nagykanizsa között szünetel a vonatközlekedés

2014. szeptember 23. kedd, 11.46

A Gyékényes – Murakeresztúr – Nagykanizsa vonalszakaszon kedd hajnaltól szünetel a vonatközlekedés. A nemrég levonult árhullám és a korábbi heves esőzések olyannyira megrongálták a vasúti pálya menti partoldalt, hogy a biztonságos vonatközlekedés nem tartható fenn, helyre kell állítani.

Amint arról korábban a MÁVINFORM is hírt adott: szeptember 18-án ideiglenesen újraindult a vonatközlekedés a Gyékényes – Murakeresztúr – Nagykanizsa vonalszakaszon, mert akkor megszűnt a pálya lezárása, de a sebességkorlátozások érvényben maradtak. A vonatok azóta is átlagosan félórás késésekkel közlekedtek. A vasúttársaság műszaki szakemberei most úgy döntöttek: a vonalszakaszt a vágányzat végleges helyreállítása miatt ismét le kell zárni a vonatforgalom elől.

A felújítás miatti vágányzár a Dombóvár – Kaposvár – Nagykanizsa, a Barcs – Nagykanizsa, a Szombathely – Pécs, illetve a Sopron – Pécs viszonylatban közlekedő vonatok utasait, illetve az Agram nemzetközi InterCity vonatpár utasait érinti főként, Gyékényes és Nagykanizsa között vonatpótló buszokkal kell utazniuk. Az átszállások miatt az utazási is megnőhet 20-30 perccel.

A MÁVINFORM javasolja: utazásuk előtt tájékozódjanak a menetrendről és az aktuális helyzetről a MÁV-START weboldalán, valamint a Vonatinfón (http://vonatinfo.mav-start.hu/). Érdeklődhetnek telefonon is a MÁVDIREKT 06 40 49-49-49-es helyi tarifával hívható telefonszámán.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM