Godisa-Komló között péntek hajnaltól már vonatokkal utazhatnak

2016. július 28. csütörtök, 10.20 / Utolsó módosítás: 2016. július 28. csütörtök, 21.02

Frissítés:  Csütörtök este fél nyolckor a Godisa–Komló közötti vonalon helyreállították a délutáni órákban megrongálódott  vasúti pályát. A vonatközlekedés pénteken, a hajnali üzemkezdettől újraindul.


Frissítés: Dombóvár és Hidas-Bonyhád között már nem kell pótlóbuszokkal utazni, helyreállították a pályát. Ugyanakkor a Hidas-Bonyhád és Bátaszék közötti szakaszon továbbra is vonatpótló buszok közlekednek a tervezett karbantartás miatt. Godisa és Komló között még dolgoznak a helyreállításon, ott továbbra is autóbuszok szállítják az utasokat. 


Előzmény: A Dombóvár–Bátaszék vonalon Mágocs-Alsómocsolád és Máza-Szászvár között a vasúti pálya egy részén a heves esőzés kimosta a pályatest kavicságyazatát. A helyreállításig az utasokat Dombóvár és Hidas-Bonyhád között vonatpótló autóbuszok szállítják. Ugyanakkor a Hidas-Bonyhád és Bátaszék közötti szakaszon is pótlóbuszok közlekednek, az augusztus 31-ig tartó, tervezett karbantartás miatt.

Godisa és Komló között is több helyen elmosta a vasúti pályát a sok csapadék, itt ugyancsak szünetel a vonatközlekedés. A vasúttársaság szakemberei már dolgoznak a helyreállításon. Várhatóan estig eltart a munka, az utasoknak addig vonatpótló buszokkal kell utazniuk.

Budapest, 2016. július 28.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM