Folyamatosan áll helyre a menetrend a fehérvári vonalon

2015. augusztus 6. csütörtök, 15.46 / Utolsó módosítás: 2015. augusztus 6. csütörtök, 19.06

Frissítés 2015. augusztus 6-án 18:30 órakor:

A székesfehérvári állomáson sikerült helyreállítani a felsővezeték-rendszer áramellátását, ennek eredményeként már nem kell igénybe venni a dízelmozdonyokat. Ma még késnek a vonatok, a késések fokozatosan csökkennek.

A MÁVINFORM korábban közölte, hogy a Gárdony–Székesfehérvár–Szabadbattyán vonalszakaszon tartós felsővezetéki zárlat nehezítette a délutáni csúcsforgalmat. A vonatok jelentős késéseket szenvedtek, kényszerűen várakoztak a nyílt vonalon is. A nyíltvonalon korábban megindult a vonatközlekedés, de a fehérvári állomáson 17:15 óráig még továbbra sem közlekedhettek a villanymozdonyos vonatok. Székesfehérváron dízelmozdonyok segítették át a vonatokat Budapest, Veszprém, Tapolca, Siófok felé.

A rendkívüli feltorlódások miatt a vonatok még most is késnek egy, másfél, illetve két órát is. A menetrendszerű vonatközlekedés fokozatosan áll helyre, de a teljes értékű menetrend csak péntek hajnalra garantálható.

A vasúttársaság a kényelmetlenségekért, a várakozásokért a késésekért elnézést kér az utasoktól!


Frissítés 2015. augusztus 6-án 16:30 órakor:

A Gárdony–Székesfehérvár–Szabadbattyán vonalszakaszon tartós felsővezetéki zárlat van. Emiatt az erre közlekedő vonatok jelentős késéseket szenvednek, kényszerűen várakoznak.

A műszaki szakemberek folyamatosan keresik a zárlat okát, a nyíltvonalakon már megindult a vonatközlekedés, de a fehérvári állomáson még továbbra sem közlekedhetnek a villanymozdonyos vonatok. Székesfehérváron dízelmozdonyok segítik át a vonatokat Budapest, Veszprém, Tapolca, Siófok felé.

A vasúttársaság a kialakult helyzet miatt felkérte a katasztrófavédelmet, hogy Székesfehérváron és Gárdonyban a hőségriadóra tekintettel osszanak vizet az utasoknak.


Előzmény:

A Gárdony–Szabadbattyán vonalszakaszon tartós felsővezetéki zárlat van. Emiatt az erre közlekedő vonatok késéseket szenvednek, kényszerűen várakoznak. A műszaki szakemberek folyamatosan keresik a zárlat okát, annak érdekében, hogy mielőbb megindulhasson a vonatközlekedés a vasútvonal ezen szakaszán. A vasúttársaság a várakozásokért, késésekért elnézést és türelmet kér.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM