Fokozatosan áll helyre a vonatközlekedés Szolnok és Szajol között

2018. december 17. hétfő, 10.02 / Utolsó módosítás: 2018. december 17. hétfő, 12.10
Frissítés: Szolnoknál, illetve Szolnok és Szajol között helyreállították a felsővezetékrendszert. Szolnok és Szajol között immár mindkét vágányon, zavartalanul közlekednek a vonatok. A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba, illetve a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon fokozatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés. Érdemes tájékozódni a Vonatinfón, mert a vonatfeltorlódások és ideiglenesen korlátozások miatti hosszabb menetidővel a délutáni órákban még számolni kell. A vasúttársaság az utasoktól elnézést kér.

Előzmény: Hétfőn 8:40-kor Szolnoknál, a Keleti pályaudvarról Lőkősházán át Bukarestbe tartó Traianus InterCity vonat mozdonyának áramszedője letörött. Emiatt Szolnok és Szajol között nincs áram a felsővezetékben. A vonatokat dízelmozdonyokkal továbbítják azon a szakaszon. A nemzetközi IC vonat utasait egy másik szerelvényre szállítják át. A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba, illetve a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon meghosszabbodik a vonatok menetideje. Érdemes tájékozódni a Vonatinfón. A szakemberek elkezdték a vezetékek kijavítását. A vasúttársaság az utasoktól elnézést kér.

A nagyobb torlódások és késések elkerülése érdekében a MÁV-START menetrendi korlátozásokat vezet be a térségben.

A Záhonytól Ceglédig és vissza viszonylaton közlekedő személyvonatok csak Szajolig mennek el és onnan indulnak vissza. Szajoltól Szolnok felé más vonatokkal utazhatnak, átszállással. A Szentes és Szolnok közötti, valamint a Mezőtúr–Szolnok viszonylatú személyvonatok Tiszatenyő állomásig közlekednek, onnan indulnak vissza. Az IC580 és IC607 számú vonatok egyesítve közlekednek a Nyugati pályaudvarig. Az átszállítások miatt a személyvonatok utasai Mezőtúr,Tiszatenyő és Szajol állomástól felármentesen vehetik igénybe a Szolnokig, illetve Ceglédig közlekedő vonatokat.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM