Fertőszentmiklós-Mosonszentandrás között szünetel a vonatközlekedés

2020. október 16. péntek, 14.17 / Utolsó módosítás: 2020. október 21. szerda, 05.52

Frissítés október 21-én 5:45-kor:

Az ÖBB és a GYSEV tájékoztatása szerint a Wallern im Burgenland (Valla) állomáson történt tűzeset és a tűzkárok miatt Pamhagen (Pomogy) és St. Andrä am Zicksee (Mosonszentandrás) állomások között a vonatközlekedést október 26-ig felfüggesztették. A vonatok helyett pótlóbuszok közlekednek Fertőszentmiklós és Pamhagen (Pomogy), valamint Pamhagen (Pomogy) és St. Andrä am Zicksee (Mosonszentandrás) állomások között. A pótlóbuszok Fertőszéplak-Fertőd megállóhely helyett Fertőd Gránátosház Volánbusz megállóban állnak meg, illetve Pamhagen (Pomogy) állomáson a tovább utazóknak a pótlóbuszokról át kell szállni másik pótlóbuszra St. Andrä am Zicksee (Mosonszentandrás) felé.

Nezsider és Mosonszentandrás között már járnak a vonatok.


Frissítés szombaton 19:25-kor:

A GYSEV tájékoztatása szerint várhatóan hétfő estig szünetel a vonatközlekedés Fertőszentmiklós és Nezsider között a vallai állomást pénteken ért tűzkárok miatt. Pótlóbuszok közlekednek Fertőszentmiklós és Pomogy, illetve Pomogy és Nezsider között (Pomogy állomáson a buszokról át kell szállni másik buszra). A pótlójáratok Fertőszéplak-Fertőd vasúti megállóhely helyett Fertőszéplak, Gránátosház buszmegállóban állnak meg.


Előzmény:

A GYSEV tájékoztatása szerint a Fertőszentmiklós–Nezsider vasútvonalon Wallern állomáson történt tűzeset miatt a vonatok Fertőszentmiklós és Nezsider között bizonytalan ideig nem közlekednek. A vonatok helyett Fertőszentmiklós és Pomogy között pótlóbuszok viszik az utasokat. A pótlóbuszok Fertőszéplak-Fertőd megállóhely helyett Fertőd, Gránátosház megállóhelyen állnak meg. Pomogy állomástól a vonatok pótlásáról az osztrák vasúttárság gondoskodik. 

MÁVINFORM