Ferencváros és Kelenföld között újraindult a vonatközlekedés

2016. június 13. hétfő, 12.55 / Utolsó módosítás: 2016. június 13. hétfő, 16.28

Frissítés: Budapesten, hétfő délután 14:05 órakor befejezték a tűzszerészeti intézkedéseket, így a vonatközlekedés újraindult a Ferencváros és Kelenföld állomás közötti vonalszakaszon.

Körülbelül másfél órás ideiglenes pályazár volt, ez idő alatt az érintett vonatok Kelenföldig közlekedtek, és onnan indultak vissza. Ebben az időszakban, mivel még nem indult be a délutáni csúcsforgalom, viszonylag kevés vonat közlekedett, de a délutáni csúcsforgalomban már zavartalan lesz a vonatközlekedés a Ferencváros–Kelenföld szakaszon.


Előzmény: Tűzszerészeti intézkedések miatt lezárták a vonatközlekedés elől a Ferencváros és Kelenföld állomás közötti vonalszakaszt, körülbelül egy-másfél órára. Ez azt jelenti, hogy a Keleti pályaudvarról és Kőbánya-Kispestről most nem indulnak vonatok Pécs, Győr, Szombathely, Sopron felé, illetve a Kőbánya-Kispest-Székesfehérvár közötti elővárosi vonatok sem közlekednek. A Budapeste érkező utasok a kelenföldi állomáson szállhatnak át a BKK járműveire. Vonatpótló buszok közlekedtetésére nincs lehetőség, tekintettel arra, hogy a vasúti híddal közvetlen szomszédos Rákóczi hidat is elzárták a forgalom elől. 

Az érintett vonatok Kelenföldig közlekednek és onnan indulnak vissza - a kényszerű lezárás ideje alatt.

Budapest, 2016. jűnius 13.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM