Fél hatra felszabadult a pálya Pécel és Isaszeg között

2015. augusztus 5. szerda, 15.00 / Utolsó módosítás: 2015. augusztus 5. szerda, 18.35

Frissítés: 2015. 08. 05. 18 óra 30 perc

Fél hatra a katasztrófavédelem engedélyezte a közlekedést, mert a gépkocsit eltávolították. Pécel és Isaszeg között megindulhatott , immár mind a két vágányon a forgalom. A miskolci vonalon a késések fokozatosan csökkennek. A menetrend szerinti közlekedés éjfélre állhat helyre.

Frissítés: 2015. 08. 05. 16 óra 25 perc

A katasztrófavédelem kérésére lezárták a vágányt Pécel és Isaszeg között, a gépkocsi daruzási idejére. A gépkocsit a kiérkező daruval nem tudták kimenteni. Egy másik daru érkezése  után ismét lezárják a vágányt, a gépkocsi kiemelése miatt. A menetrend szerinti közlekedés csak este 10 órára állhat helyre a miskolci vonalon.    

Előzmény: 

A Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon Pécel állomásnál szerdán délután fél három után néhány perccel egy gépjármű közúti balesetet szenvedett. Pécel és Isaszeg között emiatt az egyik vágányt le kellett zárni a forgalom elől. A vonatok csak a másik vágányon tudnak közlekedni váltakozó irányban, csökkentett sebességgel. A feltorlódások elkerülése érdekében egyes gödöllői elővárosi vonatokat nem közlekedtetnek. Az utasok a hatvani vonatokat tudják igénybe venni. Az erre közlekedő vonatok utasai 30-40 perc késéssel számoljanak a pálya felszabadításáig. A menetrend szerinti közlekedés csak 18 óra után állhat helyre.

A közúti baleset okozta késésért és kellemetlenségért utasaink megértését kérjük, türelmüket köszönjük.

Budapest, 2015. augusztus 5.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság MÁVINFORM