Fekvő- és ülőhelyes közvetlen kocsi is közlekedik Budapest és Bar között idén nyáron

2017. július 14. péntek, 16.03 / Utolsó módosítás: 2017. július 28. péntek, 07.51

Frissítés: 07.27. 16:18

Július 31-ig közvetlen ülőhelyes kocsival, augusztus 1-től pedig közvetlen ülő- és fekvőhelyes kocsival biztosít a MÁV-START eljutást Budapestről Barba.

A közvetlen kocsik szeptember 1-ig minden kedden és pénteken indulnak Budapestről, visszaúton pedig szeptember 2-ig minden szerdán és szombaton Barból.

A szabad helyek rendelkezésre állásáról érdeklődjön nemzetközi pénztárainkban vagy a MÁVDIREKT-nél. A fekvőhelyes kocsiba a helyfoglalás kötelező, az ülőhelyes kocsiba pedig javasoljuk a helyjegy megváltását.

A korábban meghirdetett hálókocsi nem közlekedik, de utasainknak az ülőhelyes vagy a fekvőhelyes kocsikban biztosítjuk az eljutást.

Az ülő- és fekvőhelyes kocsikban utazók részére a MÁV-START a hálókocsi felárát - amennyiben azon kocsiba rendelkeztek eredetileg helybiztosítással - kezelési költség nélkül visszatéríti. Amennyiben az utas úgy dönt, hogy az ülő- vagy fekvőhelyes kocsiban nem vállalja az utazást és lemond arról, a MÁV-START az érvényes menetjegyeket és helyjegyeket kezelési költség levonása nélkül visszatéríti.

Montenegrói tengerparti utazással kapcsolatos bővebb információ: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/montenegro


Előzmény:

Az ülőhelyes kocsiban a már korábban elővételben megvásárolt menetjegyekkel lehet utazni, további szabad helyek csak korlátozott számban állnak rendelkezésre, érdeklődjön nemzetközi pénztárainkban vagy a MÁVDIREKT-nél.

Az ülőhelyes kocsiban utazók részére a MÁV-START a háló- és fekvőhelyes kocsi felárát - amennyiben azon kocsikba rendelkeztek eredetileg helybiztosítással - kezelési költség nélkül visszatéríti. Amennyiben az utas úgy dönt, hogy az ülőkocsiban nem vállalja az utazást és lemond arról, a MÁV-START az érvényes menetjegyeket és helyjegyeket kezelési költség levonása nélkül visszatéríti.

Azon utasoknak, akik háló- vagy fekvőhelyes kocsiban szeretnének utazni, az alábbi, átszállással járó alternatívákat tudjuk ajánlani:

Kilépő irányban:

345 „Avala” vonat újvidéki átszállással (Budapest-Keleti ind. 12:05, Újvidék (Novi Sad) érk. 18:49) – 1137 „Panonija” vonat Újvidék (Novi Sad) ind. 21:31, Bar érk.: 11:57)

341 „Beograd” vonat (Budapest-Keleti ind. 22:25, Belgrád (Beograd) érk. 6:13) – belgrádi átszállással: 431 „Tara” vonat (Beograd ind. 9:10,  Bar érk. 21:10) 

Belépő irányban:

430 „Tara” vonat (Bar ind. 7:10, Beograd érk. 19:13) – belgrádi átszállással: 340 „Beograd” vonat (Beograd ind. 21:50, Budapest-Keleti érk. 5:46)

1136 „Panonija” vonat újvidéki átszállással (Bar ind. 16:50, Újvidék (Novi Sad)  érk. 6:35) – 344 „Avala” vonat, Újvidék (Novi Sad) ind. 09:04, Budapest-Keleti érk. 15:54)

Budapest és Bar között idén nyáron ülőhelyes közvetlen kocsi közlekedik

A megváltott menetjegyek a fenti, alternatív vonatokra is érvényesek. Az alternatív vonatokra a helyfoglalásokat külön kell megvásárolni, de az eredeti helyfoglalások visszatérítése természetesen ebben az esetben is lehetséges.

Jelenleg a Belgrád és Bar közötti eljutási lehetőségekre, továbbá a Novi Sad-tól (Újvidéktől) közlekedő szerb háló- és fekvőhelyes kocsikba helybiztosítást kizárólag a Szerb és a Montenegrói Vasút értékesít. A MÁV-START nem tudja garantálni azt, hogy a Montenegróba menetjeggyel rendelkező utasok valóban találnak szabad férőhelyet a Szerbiából induló tengerparti vonatokon.

A kialakult helyzet miatt utasai elnézését és megértését kéri a vasúttársaság.

MÁVINFORM

Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF icon budapest_es_bar_kozott_iden_nyaron_ulohelyes_kozvetlen_kocsi_kozlekedik.pdf180.45 KB2017.07.17.