Az esztergomi vonalon ismét közlekednek a vonatok

2015. december 16. szerda, 08.49 / Utolsó módosítás: 2015. december 16. szerda, 11.33
A menetrend délutánra áll helyre

Frissítés 2015.12.16. 11:30 órakor:

Elvontatták a reggeli órákban meghibásodott motorvonatot, amely szerda délelőtt akadályozta az esztergomi vonal vasúti közlekedését Leányvár és Piliscsaba között. Ezért egy ideig vonatpótló buszok szállították az utasokat. 11:30 órától immár a Budapest-Esztergom vonal teljes útvonalán közlekednek a vonatok. A feltorlódások miatt azonban a menetrendszerű vonatközlekedés csak a délutáni órákra állhat helyre.


Frissítés 2015.12.16. 9:30 órakor: 

A motorvonat műszaki meghibásodása miatt nem tudja folytatni az útját Budapest felé, a műszaki egység kiérkezéséig ezért Leányvár és Piliscsaba között vonatpótló buszok szállítják majd az utasokat, a MÁV-START buszokat rendelt a helyszínre. A feltorlódások miatt a vonatkésések már az egy órahosszát is elérik. A vonatközlekedés csak a koradélutáni órákban állhat helyre a Budapest–Esztergom vonalon. A vasúttársaság a késésekért és a kényelmetlenségekért az utasok elnézését kéri. Érdemes figyelni a MÁV-csoport honlapján a térképes vonatinfót is.  


Előzmény: A Budapest-Esztergom vasútvonalon torlódnak a vonatok, emiatt az utasoknak késésekkel kell számolniuk. Az történt ugyanis, hogy 8:10 órától az Esztergomból Budapest-Nyugati pályaudvarra tartó vonat a motorszerelvény műszaki hibája miatt Leányvár és Piliscsaba között vesztegel. A hiba megjavításán dolgoznak, a vasúttársaság az utasok türelmét kéri.

Budapest, 2015. december 16.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM