Az esztergomi vonalon, Aranyvölgyben új megállóhely fogadja az utasokat

2015. november 2. hétfő, 12.56 / Utolsó módosítás: 2015. november 2. hétfő, 12.57

November 1-jétől a budapesti Bécsi út közelében található Aranyvölgy megállóhelyen is megállnak az esztergomi vonalon közlekedő S72-es személyvonatok. Az új megállót a Budapest–Esztergom vasútvonal felújításának keretében építette a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt., de a kapcsolódó építkezések miatt eddig nem volt lehetőség a megállóhely használatára.  Az Óbuda és Üröm állomás közötti Aranyvölgyből naponta 21 pár vonattal juthatnak el az utasok Újpestre és a Nyugati pályaudvarra, vagy Piliscsabán keresztül Esztergomba. A megállóhely környezete még munkaterület, ezért a vasúttársaság arra kéri utasait, hogy fokozottan figyeljenek a közlekedésre.

A megállóhely a belvárossal gyors összeköttetést teremt a Bécsi út külső szakaszán és az Aranyvölgyben lakók számára egyaránt.  A korszerű motorvonatokkal Aranyvölgyből pár perc alatt elérhető – Aquincum megállóhelynél – a H5-ös HÉV Szentendre és a Batthyány tér felé, valamint Újpesten az M3-as metró. A belvárosba is gyorsan be lehet jutni, mert a vonat menetrend szerint mindössze 25 perc alatt gördül be a Nyugati pályaudvarra. Aranyvölgyből a városon belüli utazáshoz a menetjegyet jelenleg a vonaton, a jegyvizsgálótól kell megvásárolni, és használható az utazáshoz a Budapest-bérlet is. A megállóhelyre hamarosan új jegykiadó automatát is telepítenek.    

Budapest felé az első vonat 4 óra 32 perckor indul a megállóból, ezt követően 5:15-kor, 6:03-kor, 6:52-kor, 7:08-kor és 7:51-kor, majd 8:15-tól 23:15-ig óránként szállhatunk fel egy-egy Nyugati pályaudvarra tartó járatra. Aranyvölgytől Esztergomig pár perccel több mint egy óra a menetidő. A részletes vonatközlekedésről a MÁV-csoport honlapján, a menetrendi keresőben tájékozódhatnak az utazók.

Budapest, 2015. október 30.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG