Érdemes vonatokkal utazni, menetrend szerint közlekednek a járatok

2016. január 4. hétfő, 15.43 / Utolsó módosítás: 2016. január 5. kedd, 14.38

Legfrissebb információ 2016. január 5-én, kedden 4:45 órakor: Kedden, hajnali üzemkezdettől az országos vasúthálózaton és a budapesti elővárosi forgalomban valamennyi vonatjárat menetrend szerint közlekedik, nincsenek késések.  Néhány nemzetközi vonat eleve késve érkezett kedden reggel a határállomásra. Hétfőről keddre virradó éjjel a vasúttársaság gondoskodott a váltószerkezetek, valamint az utasperonok megtisztításáról. Amennyiben szükséges megtisztítják a peronokat és folyamatos a váltók ellenőrzése. Ennek eredményeként kedden napközben is menetrend szerint közlekednek a vonatok. Az előforduló jegesedés miatt azonban az utasoknak érdemes óvatosan megközelíteni a vonatokat, kérjük vigyázzanak a le - és felszállásnál is! A Vasúttársaság az előforduló ismétlődő havazás, ónos eső miatt, illetve a csúszós közutakon történő balesetek elkerülése érdekében javasolja, hogy válasszák a biztos és garantáltan közlekedő vonatjáratokat nemcsak az elővárosban, hanem a nagy távolságú utazásoknál is. A vonatok valós idejű közlekedését a MÁV-csoport honlapján található Vonatinfón, vagy a mobilapplikáción követhetik nyomon.   


Előzmény hétfő este:

A hajnali órákra újra helyreáll a menetrendszerinti közlekedés az országos vasúthálózaton. Az elővárosi forgalomban holnap már valamennyi a menetrendben meghirdetett vonat közlekedésére számíthat az utazóközönség.   


Frissítés: január 4. 17:14

A Budapest-Keleti pályaudvar GyőrHegyeshalom, illetve a GyőrSzombathely vonalon közlekedőknek jelentős 40-70 percces késésekkel kell számolniuk, Keleti pályaudvar váltó hibái miatt.

Budapest-Keleti pályaudvaron a havazásból adódó váltóállítási problémák miatt, a mai napon nem közlekednek a gödöllői és a nagykátai helyi járatok. Helyettük a hatvani illetve szolnoki személyvonatok vehetőek igénybe utazásra.

Budapest-Nyugati pályaudvaron és Pécel állomáson a váltók műszaki hibáját helyreállították a szakemberek, azonban az időjárási körülmények miatt továbbra is jelentős késések várhatóak.

A térképes információ megtekinthető itt.


Előzmény:

A havazás miatt, Budapest-Keleti pályaudvaron és Monor állomáson váltóállítási problémák lassítják le a vonat közlekedést. Budapest-Nyugati pályaudvaron és Pécel állomáson a váltók műszaki hibája nehezíti a vonatforgalmat. A fenntartható közlekedés érdekében a monori és a sülysápi elővárosi vonatok a mai napon lemondásra kerülnek.

Utazásra a ceglédi és a szolnoki zónázó vonatok vehetőek igénybe. A havazás és a műszaki problémák miatt, a Budapest-Cegléd-Szolnok, a Budapest-Újszász-Szolnok, illetve a Budapest-Hatvan vonalon 30-60 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk az arra utazóknak.

Budapest–Esztergom vasútvonalon az autóbusz-közlekedési bérleteket a MÁV-START Zrt. ma üzemzárásig elfogadja a vonatain a 10. számú főúton kialakult közlekedési nehézségek miatt.

A kialakult helyzet miatt szíves elnézésüket és türelmüket kéri a vasúttársaság.

MÁVINFORM 2016. január 4.