Délig is eltarthat a pálya felszabadítása Apafánál

2015. január 18. vasárnap, 23.05 / Utolsó módosítás: 2015. január 19. hétfő, 11.02

Frissítés: 2015. 01. 19. 4 óra 00 perc

A Budapest-Szolnok-Záhony vasútvonalon  Debrecen és Apafa között, ma délelőtt, még biztos nem közlekedhetnek a vonatok a megsérült pályaszakaszon, a tegnap esti baleset miatt. Az erre közlekedő vonatok utasai 10-15 perc késésre számítsanak a teljes helyreállításig.

Friss információ:

(00:15 óra) A kettészakadt személyautó egyik fele beszorult a mozdony alá, amely szintén annyira megsérült, hogy el kell vontatni. A helyreállítás pontos ideje továbbra is bizonytalan. A szakemberek megvárják míg az utolsó éjjeli személyvonatok az egyik vágányon elhaladnak a baleset helyszíne mellett, majd lezárják a vágányokat és a tűzoltóság segítségével megkezdik a roncs eltávolítását. Ezután a szerelvényt elvontatják és helyreállítják a vasúti pályát.

Előzmény:

Debrecen-Nyíregyháza, és Debrecen-Mátészalka között 30-100 percet késik néhány késő éjszakai vonat, mert Apafánál személygépjárműnek ütközött a Budapestről Nyíregyházára tartó Cívis InterCity. Az útátjáróban a fény- és félsorompó jól működött.
Személyi sérülés nem történt, mivel a gépjárművezető az ütközéskor már nem tartózkodott az autóban.

Az ütközés során a mozdony egy tengelyével kisiklott, valamint az egyik vágány is megrongálódott, emiatt Debrecen és Apafa között csak egy vágányon haladhatnak a vonatok, - a baleset helyszínénél 5 km/h-ra csökkentve a sebességet.

A Cívis Intercity utasai egy másik vonattal továbbutazhattak.

A MÁV szakemberei mielőbb megkezdik a mozdony visszaemelését és a pálya helyreállítását, amely hajnalig eltarthat.

A baleset miatti késésekért a vasúttársaság az utasok elnézését kéri.