Délegyháza–Kiskunlacháza között újraindult a vonatközlekedés

2014. december 4. csütörtök, 11.46 / Utolsó módosítás: 2014. december 4. csütörtök, 14.11

Frissítés 13.25 órakor

A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia vasútvonalon, Délegyháza és Kiskunlacháza között 13 óra 20 perckor újraindult a vonatközlekedés. Már nem kell autóbuszokkal utazni, a menetrendszerű vonatközlekedés fokozatosan és folyamatosan áll helyre.

A MÁVINFORM csütörtök délelőtt közölte: 11 óra 12 perckor történt az esemény, a Kelebiáról Budapest-Keleti pályaudvarra tartó gyorsvonat Délegyháza és Kiskunlacháza között egy nőt gázolt el.

A vasúttársaság hangsúlyozza: a nő vasútüzemi területen, civilek számára tiltott helyen tartózkodott a vonatsíneken! Ilyen és hasonló eseteknél a MÁV – a rendőrségi és hatósági intézkedések miatt és idejére – kénytelen leállítani a vonatközlekedést.

A menetrend ilyenkor felborul, a vonatok és az utasok is késve érik el úti céljaikat. A vasúttársaság elnézést kér az önhibáján kívül keletkezett vonattorlódások és késések miatt. Az utasokat vonatpótló autóbuszok szállították addig, amíg a Rendőrség újból engedélyezte a vonatközlekedést.


Előzmény:

A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia vasútvonalon késnek a vonatok 30-40-60 percet, mert Délegyházánál a vonat egy ismeretlen hölgyet elgázolt.

Csütörtökön 11 óra 12 perckor történt az esemény: a Kelebiáról Budapest-Keleti pályaudvarra tartó gyorsvonat Délegyháza és Kiskunlacháza között egy nőt gázolt el, aki öngyilkossági szándékkal volt a vonatsíneken. Jelenleg a gyorsvonat a nyíltpályán, egy másik személyvonat Délegyházán kénytelen várakozni a baleseti helyszínelés befejezéséig.

A rendőrségi helyszínelés és a különféle hatósági intézkedések akár másfél, két órán át is eltartanak. Addig Délegyháza és Kiskunlacháza között szünetel a vasúti közlekedés. Emiatt a kelebiai vonalon utazók 30-40-60 perces késésekkel számoljanak. A vasúttársaság megrendelte a vonatpótló autóbuszokat.