A dél-balatoni vonalon péntek este még késnek a vonatok

2015. március 27. péntek, 17.03 / Utolsó módosítás: 2015. március 27. péntek, 19.37

Frissítés 2015. március 27-én 19:15 órakor:

Balatonfenyves és Balatonmáriafürdő között helyreállították a viharos erejű szél miatt megrongálódott felsővezetéket, már nem kell vonatpótló buszokkal utazni. Martonvásár és Kápolnásnyék között ismét működik a fény- és félsorompó, a vonatoknak itt már nem kell lassítaniuk. A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vasútvonalon a kialakult késések miatt a menetrendszerű vonatközlekedés szombat hajnalban áll helyre.  


Frissítés 2015. március 27-én 17:30 órakor:

Felsővezeték vizsgálat  miatt Balatonmáriafürdő és Balatonszentgyörgy között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Jelentős késések is várhatók. Az átszállások miatti kényelmetlenségekért az utasok elnézését kérjük!


Előzmény:

A Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa vasútvonalon 20-30 perces késésekkel számoljanak az utazók.

Balatonfenyves és Balatonmáriafürdő között nincs vonalfeszültség a felsővezetékben, ideiglenesen szünetel a vonatközlekedés. A szakemberek már vizsgálják az üzemzavar okát. Martonvásár és Kápolnásnyék között meghibásodott az egyik vasúti átjáróban lévő fény- és félsorompó. Emiatt a vonatoknak a vasúti átjárónál – a biztonság érdekében – csak 15 km/órás sebességgel lehet haladniuk, ez is lassítja a vasúti közlekedést. A vasúttársaság a gépjárművezetőktől óvatosságot kér: mindenképpen tartsák be a KRESZ idevonatkozó előírásait.

A dél-balatoni vonalon kialakult késésekért a MÁV az utasok elnézését kéri.

Budapest, 2015. március 27. 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM