A debreceni fővonalon visszaállt az eredeti menetrend

2016. október 8. szombat, 20.24 / Utolsó módosítás: 2016. október 9. vasárnap, 00.26

Frissítés:

- Szombat éjszaka helyreállt az eredeti menetrend a Budapest-Debrecen-Záhony vasútvonalon, miután befejeződött a helyszínelés.

21:55-kor

Háromnegyed tízre eltávolították az autót a sínekről,ezért egy vágányon ismét haladhatnak a vonatok.

21:35-kor

Mindkét vágányon leállítják a vonatforgalmat este fél tíztől, mintegy 15-30 percre, amíg a kocsit eltávolítják a vágányokról. Ez további 5-15 perccel növelheti a menetidőket.

Előzmény:

A Budapest-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon 10-30 perccel hosszabb menetidővel közlekedik néhány esti járat, mert Debrecen és Apafa között egy személyautóval ütközött a Záhonyba tartó sebesvonat. A balesetben senki sem sérült meg, mert - információink szerint - a gépkocsi utasai még az ütközös előtt kiszálltak.

A vonat utasait már átszállították egy másik járatra. A helyszínelés végéig - várhatóan 22 óráig - csak egy vágányon, csökkentett sebességgel haladhatnak a vonatok az érintett szakaszon. Az eredeti menetrend még éjjel helyreállhat.

A baleset okozta helyzet miatt utasaink elnézését kérjük.

Kérjük a vasúti átjárón áthaladókat, hogy a KRESZ szabályok betartásával és kellő körültekintéssel, óvatossággal közlekedjenek. Amennyiben a gépjármű a síneken akad el, azonnal hívják a rendőrséget, hogy a vonatforgalmat - lehetőség szerint - még időben leállíthassa a vasúttársaság.

MÁVINFORM