Debrecen-Apafa között megjavították a felsővezetéket

2015. május 28. csütörtök, 15.43 / Utolsó módosítás: 2015. május 29. péntek, 09.03

Frissítés: 2015. 05. 29. 4 óra 00 perc

Fél kettöre a MÁV Zrt szakemberei megjavították a megsérült felsővezetéket. Már nem kell késésre számítani az erre utazóknak.

Frissítés 2015. május 28-án 18:55 órakor:

A Debrecen-Apafa-Hajdúhadház vonalon a felsővezeték hibája miatt a Debrecen-Hajdúsámson közötti vonatok helyett vonatpótló buszokat állított forgalomba a MÁV-START, késés itt is várható. A Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vasútvonalon egyórás késésekkel közlekednek a vonatok, erre a mai napon, csütörtökön még számítani kell. A menetrendszerű vonatközlekedés péntek hajnalra állhat helyre.


Frissítés 18:00 óra

Növekedtek a vonatkésések a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza vonalon: már két, két és félórás késések is vannak. Amint korábban közöltük, felsővezetéki meghibásodások miatt akadozik a vonatközlekedés a Debrecen-Apafa-Hajdúhadház vonalszakaszon. A helyreállítást még nem fejezték be, további késésekkel kell számolni még a csütörtök esti órákban. 


Előzmény:

A Debrecen–Apafa–Hajdúhadház vasúti vonalszakasz egy részén felsővezeték szakadás, másik részén felsővezetéki zárlat lassítja a vonatközlekedést. A megrongálódott vezeték alatt vesztegelt a Nyíregyházáról Budapest-Nyugati pályaudvarra tartó Kamilla IC, késése immár másfél óra. A Kócsag IC Budapest és Nyíregyháza közötti járata több mint egyórát késik.  

Az említett szakaszon csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok, ezért 30-40-60 perces késésekre kell számítani a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza vonalon utazóknak. A késések kihatással vannak a Debrecen–Fehérgyarmat viszonylatban közlekedő személyvonatokra is. 

A vasúttársaság a kialakult kényelmetlenségekért elnézést kér utasaitól!

Budapest, 2015. május 28.  

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM