Csütörtöki sztrájk a szerb vasútvonalakon

2014. november 13. csütörtök, 08.03 / Utolsó módosítás: 2014. november 13. csütörtök, 14.06

Ismét munkabeszüntetést tart a Szerb Vasút a mai napon is. Emiatt járatkimaradásokra, jelentős vonatkésésekre, menetrendi változásokra kell számítani.  

A szerbiai munkabeszüntetés érinti a Belgrád–Budapest közötti Avala nemzetközi EuroCity vonatot is. A szerb vasutasok ezt a járatot a mai napon is törölték a menetrendből. Ugyanakkor Szabadka és Budapest-Keleti pályaudvar között az Avala nemzetközi vonatrésze helyett – azonos megállásokkal – belföldi személykocsikkal vonat közlekedik. Az Avala EC Prágából érkező járata Budapest-Keleti pályaudvarról visszaindul Prágába. Az Avala prágai járata Budapestről ilyen formában biztosítva lesz.   

Budapest-Keleti pályaudvarról 13 óra 05 perckor belföldi kocsikból álló MÁV-START szerelvényvonat közlekedik Szabadkáig az Avala szerinti megállásokkal és időpontokkal. A szerb vasút azt vállalja, hogy erről a vonatról, átszállás után a nemzetközi utasok részére Szabadka–Belgrád között mentesítő vonatszerelvényt közlekedtet. A Moszkva–Budapest–Belgrád viszonylatú RZD (WLB) kocsit Budapestről visszafordítják.

Az Avala vonatpár Budapest–Kelebia–Budapest között ebben az esetben IC pót-és helyjegy helyett gyorsvonati pótjeggyel vehető igénybe.