Csütörtök délutánra helyreállt a menetrendszerű vonatközlekedés országszerte

2016. július 14. csütörtök, 05.31 / Utolsó módosítás: 2016. július 14. csütörtök, 15.43

Frissítés 13:00 órakor: Az országos vasúthálózaton a délutáni csúcsforgalmi időre már helyreállt a vonatközlekedés, a korlátozásokat feloldották, nem kell vonatpótlókkal utazni. Az aktuális helyzetről tájékozódhatnak a www.mavcsoport.hu címen és a Vonatinfó alkalmazáson is, illetve a MÁVDIREKT információs vonalán, a +36 1 3 49 49 49-es telefonszámon. 

Kápolnásnyék és Gárdony között a szerda esti tartós zárlatot a délelőtti órákban sikerült megszüntetni, az Újszász–Tápiógyörgye közöttit pedig délután egy órára. A Budapest–Szeged vonalon, Petőfiszállás és Kiskunfélegyháza között 7:10-től fakidőlés miatt nem közlekedtek a vonatok. Kiskunfélegyháza és Kistelek között vonatpótló autóbuszokkal lehetett utazni, 9:15 órakor indult újra a vonatforgalom. A Dunántúlon, a Pécs és Gyékényes közötti vonalon délelőtt normalizálódott a helyzet, Vízvár és Babócsa között szünetelt a vonatközlekedés. A Budapest–Dombóvár–Pécs vasútvonalon csütörtök reggel fél hat után Bükkösd állomáson, illetve Bükkösd–Szentlőrinc között fák dőltek a felsővezetékre. A vonatokat dízelmozdonyok továbbították a déli óráig. A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia vonalon Soltvadkert–Kiskunhalas között, a Kiskunfélegyháza–Kiskunhalas vonalon pedig Jászszentlászló és Kiskunfélegyháza között jártak vonatpótló autóbuszok a fák eltávolításáig. Délután egy órától itt is folyamatosan áll helyre a vonatközlekedés. A kialakult helyzet miatt a vasúttársaság az utasok elnézését kéri! A délutáni csúcsforgalomban már mindenki zavartalanul utazhat vasúton.

Frissítés 12:30 órakor: A katasztrófavédelem folyamatosan távolítja el a vihar következtében kidőlt fákat a vasúti sínekről, annak érdekében, hogy minél előbb újaindulhassanak a vonatok, az ideiglenes korlátozásokat feloldhassák. A Budapest-Pécs vonalon már helyreállt a menetrendszerű vonatközlekedés, csakúgy, mint a Budapest-Szeged vonalon. Jászszentlászló és Kiskunfélegyháza között továbbra is vonatpótló buszokkal lehet utazni. A Kecskemét–Baja közötti interrégiós vonatok egy órás késéssel járnak.  A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia vonalon utazók késésekre számítsanak. Az utasokat vonatpótló buszokkal szállítja el a MÁV-START Soltvadkert–Kiskunhalas között.

MÁVINFORM hírfrissítés: A Budapest–Szeged vonalon, Petőfiszállás és Kiskunfélegyháza között 9:15 órától már nincs korlátozás, nem kell vonatpótló buszokkal utazni. A többi helyszínen még dolgoznak a katasztrófavédelem munkatársai a kidőlt fák eltávolításán. 

9:35 órától fakidőlés miatt Jászszentlászló és Kiskunfélegyháza között vonatpótló autóbuszok közlekednek. 

Frissítés 7:30 órakor: Az országos vasúthálózat nagyobb részén már nincs gond a vonatközlekedésben az éjjeli vihar miatt. Ugyanakkor a csütörtöki viharos időjárás miatt hosszabb az eljutási idő a szolnoki, a pécsi és a kelebiai vonalon.

Kápolnásnyék és Gárdony között tartós zárlat miatt voltak gondok a reggeli vonatközlekedésben. Immár megjavították a tegnap este megrongálódott felsővezetéket, a vonatok mindkét vágányt használhatják. A Budapest–Székesfehérvár vonalon helyreállt a menetrend.

A Dunántúlon, a Pécs és Gyékényes közötti vonalon is normalizálódik a vonatközlekedés, reggel fél nyolckor eltávolították a kidőlt fákat a Vízvár és Babócsa közötti szakaszról. Immár lehetséges a vonatközlekedés.

Újszász és Tápiógyörgye között továbbra is felsővezetéki hiba lassítja a vonatközlekedést. A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon hosszabb az eljutási idő. Ezen a vonalszakaszon délelőtt tíz óráig eltart még a helyreállítás.

A Budapest–Dombóvár–Pécs vasútvonalon csütörtök reggel fél hat után Bükkösd állomáson, illetve Bükkösd–Szentlőrinc között fák dőltek a felsővezetékre. A vonatokat dízelmozdonyok továbbítják, jelentős késések vannak.   

Soltvadkert és Pirtó között nem lehetséges a vonatközlekedés, kidőlt fák vannak a síneken. A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia vonalon utazók késésekre számítsanak. Az utasokat vonatpótló buszokkal szállítja el a MÁV-START Soltvadkert–Kiskunhalas között.

A Kiskunfélegyháza-Kiskunhalas vonalon sem közlekedhetnek a vonatok, mert Galambos és Jászszentlászló között fadőlés miatt nem járható a vasúti pályatest.

7:10-től a Budapest–Szeged vonalon, Petőfiszállás és Kiskunfélegyháza között fadőlés miatt nem közlekednek a vonatok. Kiskunfélegyháza és Kistelek között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A kialakult helyzet miatt a vasúttársaság az utasok elnézését kéri. Az aktuális helyzetről tájékozódhatnak a www.mavcsoport.hu címen és a Vonatinfó alkalmazáson, illetve a MÁVDIREKT információs vonalán, a +36 1 3 49 49 49-es telefonszámon.


Előzmény: Szerda este Badacsonytördemic-Szigliget és Tapolca, illetve Aszófő és Balatonakali-Dörgicse, illetve Tapolca és Celldömölk között fák dőltek a vasúti pályákra, elzárták a vágányt a vonatforgalom elől. A katasztrófavédelem az éjjel folyamán eltávolította az akadályt. Az országos vasúthálózat nagyobb részén már nincs gond a vonatközlekedésben.

Ugyancsak szerda este Kápolnásnyék és Gárdony között tartós zárlat miatt voltak gondok a vonatközlekedésben. Ezen a szakaszon még javítják a megrongálódott felsővezetéket, a vonatok még csak az egyik vágányt használhatják. A Budapest–Székesfehérvár vonalon emiatt 20-30 perccel meghosszabbodott a vonatok menetideje. A reggeli óráktól kezdve itt már nincsenek korlátozások, helyreállt a menetrendszerű vonatközlekedés.

Újszász és Tápiógyörgye között is felsővezetéki hiba lassítja a vonatközlekedést. A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon is hosszabb lesz az eljutási idő a reggeli csúcsforgalomban. Itt a helyreállítást délelőtt tíz órára ígérik. 

A kialakult helyzet miatt a vasúttársaság az utasok elnézését kéri. Az aktuális helyzetről tájékozódhatnak a www.mavcsoport.hu címen és a Vonatinfó alkalmazáson, illetve a MÁVDIREKT információs vonalán, a +36 1 3 49 49 49-es telefonszámon.

Budapest, 2016. július 14.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM