Csökkenő késések a Budapest–Vác–Szob vasútvonalon

2014. november 20. csütörtök, 05.17 / Utolsó módosítás: 2014. november 20. csütörtök, 08.08

Valamelyest csökkennek a vonatkésések a Dunakanyar vasútvonalán. Göd és Vác között megjavították a hajnalban elromlott vasúti biztosítóberendezést. A kora délelőtti órákig azonban az arra utazók általában 20 perces késésekkel még számoljanak.

A MÁVINFORM korábban közölte: csütörtökön hajnali négy órától Vác és Göd között műszaki okok miatt nem működött üzemszerűen a vasúti jelző- és biztosítóberendezés. A vasútvonalon közlekedő vonatok általában félórát késnek, de van olyan vonat, ami 40-50 perces késéssel közlekedik.

A torlódások miatt a Vácról Budapestre tartó zónázó korareggeli vonatok kimaradtak a menetrendből, az utasok a Szobról Budapestre közlekedő vonatokkal érhették el úti céljaikat. A Szob–Vác–Budapest–Vác–Szob közötti útvonalon – a műszaki zavar, és a járatkimaradások ideje alatt – a VOLÁN autóbuszjárataira a vasúti menetjegyek és bérletek is érvényesek voltak.

A vasúti jelző- és biztosítóberendezés helyreállításának eredményeként immár a zónázó vonatok is közlekednek Budapest-Nyugati–Vác–Budapest-Nyugati között. A szobi vonatok is visszazökkennek menetrendjükbe. A vasúti bérletek és jegyek reggel 7 óra óta már nem érvényesek a VOLÁNBUSZ járatokra. A teljes értékű, menetrendszerű vonatközlekedés a délelőtti órákban állhat helyre.


Csütörtökön hajnali négy órától Vác és Göd között műszaki okok miatt nem működik üzemszerűen a vasúti jelző- és biztosítóberendezés. A vasútvonalon közlekedő vonatok általában félórát késnek, de van olyan vonat, amelyik 40-50 percet is késhet. 

A Vác és Göd közötti műszaki hiba alaposan lelassítja az amúgy is nagy forgalommal bíró Budapest–Vác–Szob vasútvonal reggeli csúcsforgalmát. Tekintettel arra, hogy a Vác és Göd közötti szakaszon a sorompók sem működnek, a vonatoknak lassabban kell haladniuk a biztonság érdekében. A vasúti átjárók előtt csak 15 km/órás sebességét alkalmazhat a mozdonyvezető. A vasúttársaság a közúton közlekedőktől is fokozott biztonságot, éberséget kér, a gépjárművezetőknek a KRESZ idevonatkozó előírásait kell betartaniuk.

A torlódások miatt a Vácról Budapestre tartó zónázó vonatok a ma reggelen kimaradnak a menetrendből, az utasok a Szobról Budapestre közlekedő vonatokkal érhetik el úti céljaikat.

A Szob–Vác–Budapest–Vác–Szob közötti útvonalon – a műszaki zavar, és a járatkimaradások ideje alatt – a VOLÁN autóbuszjárataira a vasúti menetjegyek és bérletek is érvényesek.

A MÁVINFORM javasolja: utazásuk előtt tájékozódjanak a menetrendről és az aktuális helyzetről a MÁV és a MÁV-START weboldalain (www.mav.huwww.mav-start.hu), valamint a vonatinfón (http://vonatinfo.mav-start.hu/). Érdeklődhetnek telefonon is a MÁVDIREKT 06 40 49-49-49-es helyi tarifával hívható telefonszámán

A vasúttársaság az utasok megértő türelmét kéri!