Csökkennek a késések a Budapest-Füzesabony-Miskolc vonalon

2015. július 28. kedd, 09.42 / Utolsó módosítás: 2015. július 28. kedd, 20.35

Frissítés 2015. július 28-án 15:00 órakor

Füzesabony és Mezőkövesd között kedden 15:15 órakor sikerült helyreállítani a délelőtt több helyen is elvágott biztosítóberendezési kábeleket. Ennek eredményeként a Budapest-Füzesabony-Miskolc-Szerencs-Nyíregyháza, a Budapest-Füzesabony-Szerencs-Sátoraljaújhely, illetve a Füzesabony-Hidasnémeti vonalon fokozatosan állhat helyre a menetrend, a késések várhatóan a koraesti órákban megszűnnek.   


A Budapest-Füzesabony-Miskolc vonalon kedden délelőtt 09:20 órakor, a Füzesabony és Mezőkövesd közötti pályaszakasz egyik vágányon kábeleket vágtak, a másik vágányon folyamatos pályafelújítást végzők. Emiatt lelassul a vonatforgalom Füzesabony és Mezőkövesd között. 30-40 perces késések várhatóak, de a délutáni csúcsforgalomban akár egy, másfél órás késésekkel is lehet számolni. Nem működik ugyanis a vasúti biztosítóberendezés és a sorompók sem. A vonatok a biztonság érdekében lassabban közlekedhetnek.

A kábelpótlásokkal a délutáni órákra végeznek a műszaki szakemberek. A vasúttársaság ez erre utazóktól elnézést kér a késésekért! 

Budapest, 2015. július 28.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM