A Budapest-Székesfehérvár-Balatonfüred-Tapolca vonalon helyreáll a menetrend

2019. augusztus 12. hétfő, 14.48 / Utolsó módosítás: 2019. augusztus 12. hétfő, 19.01

Frissítés: A Budapest-Székesfehérvár-Balatonfüred-Tapolca vonalon már menetrendszerűen közlekednek a vonatok, egy kivételével. A Déli pályaudvarról Tapolcára tartó délutáni KÉK HULLÁM sebesvonat műszaki ok miatt várhatóan 50 perccel később érkezik meg a végállomásra.


Előzmény: A Budapest-Székesfehérvár-Balatonfüred-Tapolca vonalon jelentősen, 30-60 perccel is megnő bizonyos vonatok menetideje műszaki ok miatt. Egy vonatnál tapasztaltak hibát, ami lelassította a vonatforgalmat és vonatfeltorlódásokat okozott az észak-balatoni vonalon. A hibás TEKERGŐ gyorsvonatot, amely Záhony-Nyíregyháza-Debrecen felől Tapolcára tartott, félreállították annak érdekében, hogy helyreálljon a menetrendszerű vonatközlekedés. A gyorsvonat Csajágtól nem közlekedik tovább, az utasokat másik vonattal szállítják tovább Tapolca felé.

A mai napon a Tapolcáról a Déli pályaudvarra 16:38-kor induló Tekergő sebesvonatról Csajágon másik szerelvényre kell átszállni. A vonat Tapolca és Csajág között kerékpárszállító kocsi ma nem továbbít.

MÁVINFORM