A Budapest–Pécs vonalon műszaki hiba miatt 20-30 perces késések

2015. január 22. csütörtök, 05.48 / Utolsó módosítás: 2015. január 22. csütörtök, 08.52

A Budapest–Dombóvár–Pécs vasútvonalon Keszőhidegkút-Gyönk és Szakály-Hőgyész között tegnap óta kábelzárlat miatt késnek a vonatok 20-30 percet. A műszaki hibát egy külső cég munkálatai okozza, a biztosítóberendezés helyreállítását ma délutánra ígérik.

A kábelzárlat miatt nem működik a vasúti jelző- és biztosítóberendezés és a vasúti átjárókban lévő sorompók sem a Keszőhidegkút-Gyönk és Szakály-Hőgyész közötti vonalszakaszon. A vonatok ezért a vasúti átjáróknál legfeljebb 15 km/órás, az állomásközben pedig 40 km/órás sebességgel haladhatnak a biztonság érdekében. Ez lelassítja a Budapest–Dombóvár–Pécs vonalon közlekedő vonatokat, 20-30 perces késésekkel kell számolni.

A nagyobb késések elkerülése érdekében ideiglenes menetrendi módosításokat is bevezettek a reggeli órákban. Ezek szerint a Pusztaszabolcsról Dombóvárra 6 óra 05 perckor induló személyvonat csak Keszőhidegkút-Gyönk állomásig közlekedik.  Az utasokat onnan Dombóvárig a most kivételesen minden állomáson és megállóhelyen megálló Sopianae InterCity szállítja. A Sopianae InterCity vonatot az átszálló személyvonat utasai pót- és helyjegy nélkül vehetik igénybe Dombóvárig.

A Dombóvárról 8 óra 06 perckor Pusztaszabolcsra induló személyvonat ma reggel Keszőhidegkút-Gyönk állomásról indul. Keszőhidegkút-Gyönk állomásig a minden állomáson és megállóhelyen megálló Tenkes InterCityvel juthatnak el az utasok, amelyre InterCity pót- és helyjegyet nem kell váltaniuk Keszőhidegkút-Gyönkig.