A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia vonalon helyreáll a menetrend

2016. május 24. kedd, 06.08 / Utolsó módosítás: 2016. május 24. kedd, 07.33

Frissítés: A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia vasútvonalon a szakemberek helyreállították a reggeli órákban két szakaszon is – Csengőd és Kiskőrös, illetve Kiskunlacháza és Dömsöd között – meghibásodott nyíltvonali biztosítóberendezést.

A MÁVINFORM korábban közölte: a berendezés hibája miatt a vonatok – a biztonság érdekében – lassabban haladhattak a szokásosnál, így nem tudták tartani a menetrendet. Ezért hosszabbodott meg a vonatok menetideje, általában félórával. A helyreállítás után fokozatosan tér vissza a menetrendszerű vonatközlekedés.


Előzmény: A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia vasútvonal két szakaszán is – Csengőd és Kiskőrös, illetve Kiskunlacháza és Dömsöd között meghibásodott a nyíltvonali biztosítóberendezés, valószínűleg az időjárás miatt.

A szakemberek dolgoznak a helyreállításán, de addig a vonatok – a biztonság érdekében – lassabban haladhatnak a szokásosnál, így nem tudják tartani a menetrendet. Az arra utazók számítsanak arra, hogy eljutási idejük félórával is megnövekszik.

Budapest, 2016. május 24.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM