A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon fokozatosan áll helyre a menetrend

2020. július 7. kedd, 15.12 / Utolsó módosítás: 2020. július 7. kedd, 18.03
Frissítés: A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon fokozatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés. A mai napin azonban még hosszabb menetidőre számítani kell. A Hajdúszoboszló–Ebes–Debrecen közötti szakaszon már működik a biztosítóberendezés.

Előzmény: A BudapestDebrecenNyíregyházaZáhony vonalon 30-40 perccel meghosszabbodik a vonatok menetideje. A vonal Hajdúszoboszló–Ebes–Debrecen közötti szakaszán meghibásodott a biztosítóberendezés, mert munkavégzés közben elvágtak egy kábelt. Debrecen és Ebes között az egyik vágányon a folyamatos felújítás miatt vágányzár van.

A vonatkésések enyhítése érdekében a Záhony–Cegléd közötti személyvonat és a Nyíregyháza–Nyugati pályaudvar közötti Kamilla InterCity Debrecen és Püspökladány között egyesítve közlekedik. A Zugló–Záhony közötti sebesvonat és a Nyugati pályaudvar–Záhony közötti Ung InterCity Hajdúszoboszló és Debrecen között egyesítve közlekedik.

Debrecen és Püspökladány között egyesítve közlekedik a délutáni Záhony–Zugló közötti sebesvonat és a Záhony–Nyugati pályaudvar közötti Latorca IC, továbbá Püspökladány és Debrecen között együtt közlekedik a délutáni Cegléd–Záhony közötti személyvonat és a Nyugati pályaudvar–Nyíregyháza közötti Vércse InterCity.

 

MÁVINFORM