A Budapest-Cegléd vonalon helyreállt a menetrend

2016. február 16. kedd, 05.10 / Utolsó módosítás: 2016. február 16. kedd, 11.08
Monor és Pilis között mindkét vágányon közlekednek a vonatok

Legfrissebb hír: Monor és Pilis között már mindkét vágányon közlekednek a vonatok, helyreállították a kedden korareggel megsérült felsővezetékeket. A Budapest-Cegléd vasútvonalon menetrend szerint közlekedhetnek a személyszállító vonatok.   


Frissítés 2016.02. 16-ánA Budapest–Cegléd vasútvonalon, Monor és Pilis között az egyik vágány fölötti vezetékrendszert fél hétkor megjavították, ennek eredményeként újraindult a vonatközlekedés. Már az elővárosi személyvonatok utasainak sem kell vonatpótló buszokra átszállniuk.


A MÁVINFORM kora reggel közölte: felsővezeték hiba miatt nem közlekedhettek a vonatok Monor és Pilis között, az utasokat vonatpótlók szállították. Ez idő alatt a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony, illetve a Budapest–Cegléd–Szeged vasútvonalon a Budapestre tartó távolsági gyors és IC vonatok csak Ceglédig, illetve Szolnokig közlekedtek. Szolnok felől a gyors és IC vonatok Nagykáta felé kerültek.

A másik vágányon továbbra is dolgoznak a műszakiak, annak átadása csak délutánra várható. A vonatközlekedés újraindult az egyik vágányon, de a torlódások és a buszos közlekedés miatt az elővárosi vonatok órás, másfélórás késéssel közlekednek. A menetrendszerű közlekedés folyamatosan áll helyre, a késések csökkennek. Immár valamennyi vonat közlekedik, de napközben 20-30 perccel hosszabb lesz a menetidő Budapest és Cegléd között.  


Frissítés 2016.02.16-án 6:10 órakor: A vezeték helyreállításán még dolgoznak, a Monor-Pilis közötti szakaszon továbbra sem lehetséges a vonatközlekedés. A torlódások, vonatpótló buszos közlekedés miatt az elővárosi vonatok órás, másfélórás késéssel közlekednek.


Előzmény: A Budapest–Cegléd vasútvonalon, Monor és Pilis között a felsővezeték hibája miatt ideiglenesen szünetel a vonatközlekedés. Emiatt az elővárosi személyvonatok utasait a jelzett szakaszon vonatpótló buszok szállítják.

A Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony, illetve a Budapest–Cegléd–Szeged vasútvonalon a Budapestre tartó távolsági gyors és IC vonatok egyelőre csak Ceglédig, illetve Szolnokig közlekednek. Szolnok felől a gyors és IC vonatok Nagykáta felé kerülő útirányon közlekednek. A reggeli órákban utazók 20-30 perccel hosszabb eljutással számoljanak.

A Monor-Budapest közötti Volán buszokon a vasúti forgalmi korlátozások ideje alatt a MÁV bérleteket elfogadják. A műszaki szakemberek már dolgoznak a megsérült felsővezeték helyreállításán. A kényelmetlenségekért az utasok megértését és türelmét kéri a vasúttársaság.

Budapest, 2016. február 16.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM