Budapest–Cegléd között péntek hajnalra áll helyre a menetrend

2015. március 26. csütörtök, 19.11 / Utolsó módosítás: 2015. március 26. csütörtök, 20.39

Frissítés 2015. március 26-án 20:40 órakor:

A Budapest–Székesfehérvár–Veszprém vonalon folyamatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés. Sárszentmihály és Székesfehérvár között megjavították a vasúti biztosítóberendezést, ami az esti vonatok 20-30 perces késéseit okozta. 

 

Frissítés 2015. március 26-án 19:50 órakor:

A Budapest–Cegléd vasútvonalon folyamatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés. A vecsési állomáson befejezték a helyszínelést. A MÁVINFORM korábban közölte: a Kijevből Budapestre tartó nemzetközi IC vonat este negyedhétkor kerékpárt gázolt. A kerékpáros tiltott, üzemi területen tartózkodott a sínek között, majd amikor meglátta a vonat közeledését, eldobta a kerékpárt, amelyre rászaladt az IC vonat. A férfi fejsérülést szenvedett elesése következtében. Az Üllő–Vecsés–Pestszentlőrinc közötti vonalszakaszon este fél nyolcig csak az egyik vágányon közlekedhettek a vonatok, 30-40-50 perces késések voltak. Csütörtök későeste még számítani kell késésekre. A teljesértékű menetrend péntek hajnalra áll helyre.


Előzmény:

A Budapest–Cegléd vasútvonalon 20-30 percet késnek a vonatok. Csütörtök este negyedhétkor a vecsési állomáson a Kijevből Budapestre tartó nemzetközi IC vonat este negyedhétkor kerékpárt gázolt. A kerékpáros tiltott, üzemi területen tartózkodott a sínek között, majd amikor meglátta a vonat közeledését, eldobta a kerékpárt, amelyre rászaladt az IC vonat. A férfi fejsérülést szenvedett elesése következtében. Helyszínelnek, az Üllő–Vecsés–Pestszentlőrinc közötti vonalszakaszon csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok.

A Budapest–Székesfehérvár–Veszprém vonalon is késnek a vonatok. Este fél hétkor Sárszentmihály és Székesfehérvár között elromlott a vasúti biztosítóberendezés.  A 30-40 perces késésések érintik a szombathelyi és a zalaegerszegi távolsági vonatokat is. A szakemberek dolgoznak a berendezés helyreállításán. A kialakult késésekért a vasúttársaság elnézést kér az utasoktól.

Budapest, 2015. március 26.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM