Biatorbágynál megjavították a felsővezetéket

2016. január 27. szerda, 14.50 / Utolsó módosítás: 2016. január 27. szerda, 17.57

Frissítés 2016.01.27-én 17:50 óra: A biatorbágyi állomás délután megsérült felsővezeték-rendszerét helyreállították, immár szerda este fél hattól nem kell vonatpótló buszokkal utazni. A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon folyamatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés.

A MÁVINFORM korábban közölte: szerda délután kettő órakor egy, az állomásra behaladó tehervonat áramszedője leszakította a felsővezetéket, a tartószerkezet is megsérült. A biztonsági feltételek megteremtése és a vezeték helyreállításának ideje alatt az utasokat Budaörs és Herceghalom között vonatpótló autóbuszok szállították, a menetidő is hosszabb volt a szokásosnál.

A forgalmas győri vonalon a torlódások következtében 30-40 perces késések voltak és vannak még, pár vonat pedig egyórás késéssel közlekedik. Az utasok a MÁV-csoport honlapján a Vonatinfó alkalmazáson kísérhetik nyomon a vonatok tényleges helyzetét.

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon folyamatosan áll helyre a vonatforgalom, de a teljes értékű menetrend szerinti közlekedés csak a csütörtöki hajnali üzemkezdettől áll helyre


Előzmény:

A biatorbágyi állomás felsővezeték-rendszere megsérült, jelenleg kénytelenek várakozni a vonatok. Várhatóan vonatpótló buszokat állítanak be, amelyek Budaörs és Herceghalom között szállítják az utasokat. A Budapest–Győr– Hegyeshalom vonalon 20-30 (esetenként 40-50) perccel hosszabb menetidőre is számítani kell.

Szerda délután kettő órakor egy, az állomásra behaladó tehervonat áramszedője leszakította a felsővezetéket, a tartószerkezet is megsérült. A biztonsági feltételek megteremtése és a vezeték megjavítása elkezdődött. Ez idő alatt az utasokat Budaörs és Herceghalom között vonatpótló autóbuszok szállítják.

A vonatpótlók miatt jelentős torlódások vannak, ez a menetidőre is hatással van. A vasúttársaság a kialakult helyzetért és a kényelmetlenségekért az utasok elnézését kéri. 

Budapest, 2016. január 27.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM