Belga vasutassztrájk

2014. november 28. péntek, 08.54 / Utolsó módosítás: 2014. december 12. péntek, 10.27

A MÁVINFORM értesíti az utasokat, hogy a belga vasúton (SNCB) december 1-jén, 8-án és 15-én munkabeszüntetést tartanak. A sztrájk miatt úgy a belföldi, mind a nemzetközi forgalomban késésekkel, részleges, illetve teljes járattörlésekkel kell számolni.

A német vasúttól kapott tájékoztatás alapján az ICE 10-es számú vonatjárat (Frankfurt–Brüsszel) november 30-án, december 7-én és 14-én csak Aachenig közlekedik, illetve az ICE 11-es számú vonatjárat (Brüsszel–Frankfurt) december 2-án, 9-én és 16-án Aachen állomástól közlekedik. A Köln–Brüsszel–Párizs viszonylatban közlekedő Thalys vonatokat Köln és Brüsszel között lemondják.

A Magyarországon váltott jegyeket és ebben az esetben az ülőhelyjegyeket is, valamint egyéb helybiztosításokat kezelési költség levonása nélkül visszatérítik az utasoknak, vagy más időpontra érvényesítik a menetjegyet.

Az utasok Belgiumba, illetve Belgiumon át irányuló, valamint visszaútra szóló előreváltott jegyeikkel az utazásról lemondhatnak. A külföldre utazók figyelmét felhívjuk, hogy amennyiben az utazásról nem mondanak le, jegyeik záradékolásáról külföldön kell gondoskodniuk. A jegyek visszatérítését az utasok a jegykiadó ország ezzel megbízott jegykiadó helyein, általában a nemzetközi pénztáraknál kérhetik.

Az utazás megkezdése előtt érdemes tájékozódni a nemzetközi tudakozóknál, vagy a MÁVDIREKT 40-49-49-49-es telefonszámán.  

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM