A belga és a francia vasutas sztrájk is befejeződött

2016. június 1. szerda, 05.02 / Utolsó módosítás: 2016. június 29. szerda, 13.02

Frissítés: A Belga Vasúton is befejeződött már a munkabeszüntetés június 26-án, vasárnap éjfélkor. Visszaállt a menetrendszerű vonatközlekedés.


Frissítés:

Pénteken délután befejeződött a francia vasutasok határozatlan időre meghirdetett sztrájkja. A belga vasúton vasárnapig éjfélig tart a munkabeszüntetés, ezért ott továbbra is járatrövidülésekkel, vonatelmaradásokkal kell számolni.


Előzmény:

Munkabeszüntetés kezdődött a Francia Vasút (SNCF) vonalain, amely határozatlan ideig tart. A sztrájk ideje alatt a francia vasúthálózaton vonatkimaradásokra, késésekre kell számítani, illetve néhány vonat rövidebb útvonalon közlekedhet. A menetjegy visszaváltással, vagy más időpontra érvényesítéssel a nemzetközi jegypénztárakban intézhetik az utasok igényeiket.  

A Német Vasúttól kapott tájékoztatás szerint a Paris Nord–Bruxelles M–Aachen–Köln Hbf–Essen Hbf viszonylatban közlekedő Thalys, illetve a Frankfurt (Main) Hbf–Paris, (München Hbf) / Stuttgart Hbf–Paris és a Frankfurt (Main) Hbf–Lyon–Marseille között közlekedő ICE és TGV vonatok közlekedését a sztrájk nem érinti.

Az utasok Franciaországba, illetve Franciaországon át irányuló, valamint visszaútra szóló előreváltott jegyeikkel az utazásról lemondhatnak. A Magyarországon váltott jegyeket, és ebben az esetben az ülőhelyjegyeket is, valamint egyéb helybiztosításokat kezelési költség levonása nélkül visszatéríti a MÁV-START, vagy más időpontra érvényesítik a menetjegyet.

Amennyiben az utazásról nem mondanak le, jegyeik záradékolásáról, szükség esetén, külföldön gondoskodjanak. A jegyek visszatérítését az utasok a jegykiadó ország ezzel megbízott jegykiadó helyein, általában a nemzetközi pénztáraknál kérhetik.

Időközben a Belga Vasúton is munkabeszüntetést jelentettek be, amely június 26-án éjfélig tart. A sztrájk miatt a belföldi és nemzetközi forgalomban késésekkel,
járatrövidülésekkel, vonatelmaradásokkal kell számolni.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM