Befejeződött a helyszínelés Újszászon - a délelőtti órákra helyreállhat a menetrend a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon

2016. március 4. péntek, 06.33 / Utolsó módosítás: 2016. március 4. péntek, 09.43

Frissítés: március 4. 9:35

Befejeződött a helyszínelés Újszászon, így mindkét vágányon megindult a közlekedés Szolnok felé. A HatvanSzolnok viszonylatú személyvonatok ismét a teljes útvonalon közlekednek. Várhatóan a délelőtti órákra helyreáll a menetrendszerű közlekedés a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon.

Frissítés: március 4. 6:45

A késések növekedésének elkerülése érdekében a Hatvan–Szolnok viszonylatú járatok csak Újszászig közlekednek és onnan is indulnak. Újszász és Szolnok közötti utazásra a Budapest–Újszász–Szolnok szakaszon közlekedő S60-as személy és Z60-as zónázó vonatok vehetőek igénybe.

Előzmény:

Pénteken 5 óra 45 perckor Újszász állomáson egy fény- és félsorompóval felszerelt útátjáróban egy vonat ismeretlen férfit gázolt, aki a baleset következtében elhunyt. Az esemény idején a fény- és félsorompó üzemszerűen működött. A hatósági helyszínelés idejére Újszász és Szolnok között az egyik vágányt lezárták, a másik vágányon csökkentett sebességgel közlekednek a vonatok. A csak egy vágányon keresztül zajló forgalom miatt, a Budapest–Szolnok szakaszon utazóknak 20-30 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk.

A kialakult helyzet miatt szíves elnézésüket és türelmüket kéri a vasúttársaság.

MÁVINFORM