Befejeződött a helyszínelés Sülysáp állomáson

2016. augusztus 23. kedd, 08.25 / Utolsó módosítás: 2016. augusztus 23. kedd, 10.19

Frissítés: 9:50

Befejeződött a helyszínelés a Sülysáp állomáson, így mindkét vágányon elindulhatott a vonatforgalom. Várhatóan a kora délutánra visszaáll a menetrendszerű közlekedés a Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalon.


Frissítés: 9:25

A hatóság az egyik vágányon csökkentett sebességgel engedélyezte a vonatok közlekedését, ezért már nem kell pótlóbuszokra átszállni. A csak egy vágányon történő közlekedés miatt 10-30 perccel hosszabb a menetidővel kell számolniuk a Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalon utazóknak.


Frissítés: 8:50

Sülysáp és Tápiószecső állomás viszonylatában vonatpótló autóbuszok közlekednek.


Előzmény:

Kedden reggel Sülysáp állomáson egy útátjáróban egy Lőkösházára tartó intercity elsodort egy kerékpárost. A kerékpáros nekihajtott a vonat oldalának. A baleset idején a fénysorompó jól működött. A hatósági helyszínelés idejére mindkét vágányt lezárták, ezért várhatóan vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, illetve a távolsági vonatok egy része kerülő útirányon keresztül fog közlekedni. Az átszállások miatt a Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalon utazóknak 30-90 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk.

A kialakult helyzet miatt szíves elnézésüket és türelmüket kéri a vasúttársaság.

MÁVINFORM