Befejeződött a helyszínelés a Nyugati-pályaudvar és Zugló között

2016. május 13. péntek, 14.30 / Utolsó módosítás: 2016. május 14. szombat, 02.46

Frissítés: 2016.05.21.

Éjjelre helyreállt az eredeti menetrend. Hajnalban pontosan megindulhat a vonatforgalom.

2016.05.13. 20:20

Budapest elővárosában már sokat javult a helyzet, itt 5-30 percet, a távolsági vonatok esetében 20-50 percet kell várni.

17:50-kor

18 órától a feláras vonatok esetében ismét meg kell váltani a hely- és pótjegyeket a Budapest–Szolnok–Debrecen-Záhony és a Budapest–Szolnok-Békéscsaba vonalakon. Ezeken jelenleg 10-60 (esetenként 60-90) perccel több menetidővel indulnak a vonatok, de a késések fokozatosan csökkennek, késő este, éjszaka állhat helyre a menetrend.

Frissítés: 16:20-kor

Befejeződött a helyszínelés Budapest Nyugati-pályaudvar és Zugló között, így mindkét vágányon elindulhatott a vonatforgalom. A délutáni gázolás, illetve a délelőtti szajoli felsővezeték szakadás miatt várhatóan csak késő este áll helyre a menetrendszerű közlekedés a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen, a Budapest–Cegléd–Szeged illetve a Budapest–Újszász–Szolnok szakaszon. 


Előzmény:

Pénteken délután Nyugati-pályaudvar és Zugló között egy Budapestre tartó személyvonat ismeretlen férfit gázolt, aki a baleset következtében életét vesztette. A hatósági helyszínelés idejére a két állomás között az egyik vágányt lezárták, a másik vágányon csökkentett sebességgel közlekednek a vonatok ezért a Budapest–Cegléd–Szolnok, illetve a Budapest–Cegléd–Szeged szakaszon utazóknak 30-80 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk.

A késések növekedésének elkerülése érdekében a lajosmizsei vonatok csak Kőbánya-Kispestig közlekednek és onnan fordulnak vissza. A monori személyvonatok nem járnak, helyettük a zónázó vonatok vehetőek igénybe, amelyek Budapest és Monor között minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

A kialakult helyzet miatt szíves elnézésüket és türelmüket kéri a vasúttársaság.

MÁVINFORM