Barcsnál újraindult a vonatközlekedés

2016. július 25. hétfő, 13.16 / Utolsó módosítás: 2016. július 25. hétfő, 18.30

Frissítés: Barcs és Babócsa között hétfő este hat órakor újraindult a vonatközlekedés, miután befejezték a baleseti helyszínelést. Már nem kell vonatpótló buszokkal utazni ezen a szakaszon.

A MÁVINFORM korábban arról tájékoztatott, hogy hétfőn délután fél egykor a Sopron–Pécs közötti közvetlen személyvonat Babócsa és Barcs között összeütközött egy kamionnal. A kamion az ütközés következtében kigyulladt, a vezetője a helyszínen életét vesztette. A mozdonyvezető és egy utas könnyű sérülést szenvedett, őket a kiérkező mentők ellátták. A vasúti átjáróban lévő fénysorompó jól működött, piros jelzést adott.  A helyszínelés ideje alatt Babócsa és Barcs között ideiglenesen szünetelt a vonatközlekedés, az utasokat vonatpótló buszok szállították.


Előzmény: Hétfőn délután fél egykor a Sopron–Pécs közötti közvetlen személyvonat Babócsa és Barcs között összeütközött egy kamionnal. A kamion az ütközés következtében kigyulladt, a vezetője a helyszínen életét vesztette. A mozdonyvezető és egy utas könnyű sérülést szenvedett, őket a kiérkező mentők ellátták. A vasúti átjáróban lévő fénysorompó jól működött, piros jelzést adott. 

Az ütközés következtében a mozdony is megsérült, nem folytatja útját, a vonathoz egy másik mozdonyt kell a helyszínre vinni. A rendőrség, a vasúttársaság szakembereinek közrejöttével vizsgálja a baleset körülményeit, tart a műszaki mentés.

A helyszínelés ideje alatt Babócsa és Barcs között ideiglenesen szünetel a vonatközlekedés, a MÁV-START vonatpótló buszokat rendelt a helyszínre.

Budapest, 2016. július 25.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM