Balatoni változások - felújítások miatt

2015. március 10. kedd, 07.54 / Utolsó módosítás: 2015. április 1. szerda, 09.24

A Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa–Gyékényes vasútvonalon, a Lepsény és Szántód-Kőröshegy közötti pályafelújítás, illetve a Budapest-Déli pályaudvar–Kelenföld állomás közötti vágányzár miatt módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Lepsény és Szántód-Kőröshegy állomás között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A Budapest–Tapolca vonalon néhány gyorsvonat kerülő útirányon: Pusztaszabolcson át, Székesfehérvár érintése nélkül közlekedik.

Az észak-balatoni vonal bevezető szakaszán karbantartási munkákat végeznek. Emiatt Csajág, illetve Balatonakarattya és Balatonkenese között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat..

Átépítik a székesfehérvári állomás vágány- és peronhálózat, megújul az aluljárórendszer is. A munkálatok miatt lezárták az utascsarnokot, az aluljárókat és az első nyolc vágányt, ezek most munkaterületek. A jegypénztárakat is bezárták, a menetjegyeket az állomásépület bal oldalán található ideiglenes konténerbe áthelyezett pénztárban lehet megvásárolni. Az e-Ticket jegyátvételi kioszkot a konténeren belül kialakított utasváróban, a pénztárak mellé helyezték el.  Az ideiglenes peronokat és a vágányokat a táblákkal jelzett felszíni útvonalon közelíthetik meg. A vasúttársaság javasolja utasainak, hogy fokozottan figyeljenek a vágányok megközelítésekor és legalább tíz perccel korábban érkezzenek ki a székesfehérvári állomásra, mert az ideiglenes peronok és vágányok távolabb találhatóak az állomásépülettől. A Székesfehérvár–Sárbogárd vasútvonalon vonatpótló autóbuszok közlekednek a székesfehérvári állomás átépítése miatt. A G43-as járatok pedig meghosszabbított útvonalon Kőbánya-Kispest és Lepsény között közlekednek

 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM