Balassagyarmat–Magyarnándor befejeződött a helyszínelés

2016. június 17. péntek, 15.23 / Utolsó módosítás: 2016. június 17. péntek, 17.53

Friss információ: 2016.06.17. 17:45

Este fél hatra befejeződött a Balassagyarmat és Magyarnándor közötti baleset helyszínelése. Ismét teljes útvonalon közlekedhetnek a vonatok, késő estére pedig visszaállhat az eredeti menetrend.

Előzmény:

Péntek délután fél háromkor Balassagyarmat és Magyarnándor között a jól működő fénysorompóval ellátott vasúti átjáróban egy személyvonat összeütközött egy személygépkocsival. A helyszínelés ideje alatt a vonatoknak kényszerűen várakozniuk kell. Személyi sérülés nincs.

Az ütközés következtében nagyobb személyi sérülés nincs, a Balassagyarmatról Aszódra tartó vonatok utasai sem sérültek meg. A rendőrség, a vasúttársaság szakembereinek közrejöttével vizsgálja a baleset körülményeit. Az eddigi jelentések azt igazolják, hogy a gépkocsi vezetője a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott rá a sínekre, valószínűleg figyelmetlensége okozta a balesetet.

A helyszínelés ideje alatt Balassagyarmat és Magyarnándor között ideiglenesen szünetel a vonatközlekedés, a MÁV-START vonatpótló buszokat rendelt a helyszínre.

Budapest, 2016. június 17.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM